Ta bort ganska grova lackskarvar, söker tips och råd! :)

Tjenixen! Finns säkert redan trådar om detta men känns ändå bra att fråga själv. Köpte för ett tag sedan en gul Volvo V40 som förra ägaren hade bättrat lacken på vissa ställen, särskilt på skärmkanter och ovandelen av tröskellådan. Själva lackeringen ser bra ut men man ser tydliga lackskarvar där det är omlackerat, så jag undrar om någon här vet nåt effektivt sätt att "jämna ut" lackskarvar. Lacken är en vanlig lack dvs. inte metallic och inga flakes eller liknande, dock ligger det klarlack på. Skarvarna är ganska grova/höga och det ser ut som att han lagt body eller liknande stenskottsskydd underst. Jag förstår att det inte går att få bort skarven helt men borde väl gå att göra nåt så att det inte syns lika tydligt iaf? Om det är allt för avancerat att göra själv, vad är ett rimligt pris för att låta en rekond firma fixa det? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Ta bort ganska grova lackskarvar, söker tips och råd! :)



Ring och fråga så får du säkert ett svar. /Benny


Är det helt "åt helvete" så får du gå på med våtslip, annars är det polermaskin med hård hätta och grovt medel för att jämna ut lackskarvar.


Tackar för tipset! Hur grovt bör våtslip pappret vara? Ska väl vara ganska fint för att inte repa lacken?


"Alla" repar väll lacken, annars tar det ju inte bort något.jag skulle tro ca 2-3000, fast du måste som jag förstår det he på klarlack efter.(möjligtvis polera) , rätta mig om jag har fel någon


En gul v40 har solid lack, det vill säga ingen klarlack.. Så då förstår jag att du ser en skarv om nötet som lackerat har lagt karlack på det bättrade Eller har du en "guldfärgad/senapsgul" v40 ? Ett rimligt vitt pris på rekondfirma är ca 4000-7000:-, Utvändigt rekond inkl. delvis våtslipning. Dom som tar under det skulle jag inte våga lämna bilen till. Bryr du dig om bilen ska du INTE ställa dig och våtslipa den själv, inte ens polera. Det är mycket som kan gå fel väldigt fort och inget man gör som amatör.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka