Rengöring av lack inför stenskottsifyllning, vad rekommenderas?

Goddagens! Börjar bli dags att ställa på bilen och inför detta ska det fyllas i lack i stenskott. Tror mig ha läst om någon sorts alkohol som kunde användas, något i stil med 'polypropxxxx' eller liknande. Någon som besitter kunskap om rätta beteckningen på denna alkohol eller annat medel som kan rekomenderas? Tackar på förhand.



Svar på inlägget: Rengöring av lack inför stenskottsifyllning, vad rekommenderas?



Hur ser stenskotten ut? Är det rost? i så fall får du blästra bort den eller slipa med fint sandpapper Sedan är det bara göra rent, först grovt, sedan med något lösningsmedel, går att använda diskmedel och vatten bara man tvättar ordentligt


Ingen rost, endast små prickar i skärmkanten efter lite banåkning och med ljus grundfärg på svart lack så syns det lite. Vill ha något som får bort eventuella rester från vax och liknande. Är rätt så säker på att det ska finnas ett 'mirakelmedel' för detta.


Kör kallavfettning eller liknande olika "mirakelmedel" fungerar säkert utmärkt, men oftast inte prisvärt


Gäller en, relativt, dyr bil mindre än ett år gammal så priset är ingen 'issue'. Vad använder t.ex bilvårdare för att få bort all vax innan de lägger på lackskydd?


De polerar bilen innan. Det är inte "bara" lägga på ett lackskydd som många tror. Jag tvättar mina delar med silikonentferner innan jag lackar, det tar bort fett,silikonrester osv. Om nu du har en dyr bil hade jag lämnat in den. Vad är det för bil och lack?


Nu tror jag jag hittat vad jag sökte, 'Isopropyl alcohol' ska det vara. Silikonremover var en bra ide att använda, blir nog att börja med det. Gäller en solid svart, 'Kuro Black', och givetvis kan man lämna in den, och få lite nya repor, men detta gör jag helst själv. Tackar för hjälpen.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka