Polera framruta.

som topic. har finfina repor efter gamla torkarblad på framrutan. Medel för de ? Maskinpolering eller för hand ? MVH



Svar på inlägget: Polera framruta.



Maskin som gäller, funkar med vanligt polermedel men finns som sagt speciella medel för det även, har du något hemma pröva med det först. Oftast blir det inte så mycket bättre. Lycka till!


Jag har svårt att tro att det går. Tror bara att det blir värre. Byta ruta är nog det enda alternativet.


Körde 3M glaspolish(roterande och gul padd) på Fordens ruta som var total-sabbad i princip... Fick bort kanske 30-40%, men det gjorde verkligen en markant skillnad! På repor bara från torkarblad så tror jag att det går att få rutan som ny! Se doch till att inte ha kännsliga kläder på då det är sinnesjukt starkt lösningsmedel i den så allt stänk bleker kläderna.


Halvgammal tråd men endå. Om det är så pass starkt kanske man borde undvika att få det på lacken ? ska göra något liknande med min framruta som är smårepig av torkarbladen.


Går ej att polera bort repor på glas. Byt ut rutan ist och köp nya torkarblad.


Det gick faktiskt bort efter en 3-4 tvättar... så jag vete sjutton vad det var, men men.. Det funkade iaf och det var huvudsaken!


http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 38&p=3


Det går utmärkt att polera bort repor på glas bara man har rätt prylar. Man byter t.ex inte ett skyltfönster bara för någon går förbi och gör en repa i det. Finns glaspoleringskit att köpa och då är det ett polermedel och speciella fina papper som ska köras med maskin.


Har fått massa stenskott i rutan efter vintern, kan man ta bort dessa själv med sånt där reparationskit eller ska man lämna in bilen istället? inga stora stenskott men dom syns





Försäkringsbolagen brukar ibland bjuda på reparationerna....att man bara lägger i flytande plast eller något så det inte ska spricka mer. Såg reklam för Carglass... att dom gjorde det gratis ?!? Kolla deras hemsida


Vet att man kan lägga en film på framlysena så att de ej spricker lika lätt vid stenskott, borde inte detta gå att göra med en framruta?


Den filmen är mjuk och gummiaktig så det blir väldigt grumligt om man tittar genom den! Tror inte att det är så bra att ha den på framrutan! Sikten blir nog ungefär som om du putsat glasögonen med vaselin eller nå´t misstänker jag... //Brådhis


Ahh, synd, fast jag antar att glasindustrin skulle lacka om det kom en orepbar och okrossbar framruta till bilar


Skyddsfilmerna som finns är ju bra på att skydda mot stenskott men eftersom dom är gjorda av plast så blir dom väldigt repiga fort när man använder torkarna på bilen...är väl därför det inte finns till vinddrutor. Man kan ju testa en glasbehandling typ Aquapel, ska ju fylla repor en aning och ge bättre sikt.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka