Fruset lås?

Snälla hjälp! Jag skulle köra med bilen igår och kunde öppna förardörren men när jag skulle stänga den så gick inte låsmekanismen igen. Fick lätt panik (vill helst inte lämna bilen olåst). När jag haft igång motorn en stund, samlade ihop mig något, så gick dörren att slå igen. Det var minusgrader men inte mer än kanske - 6. Innan dess så har det regnat (Skånsk skitvinter). Kan det ha kommit in fukt i låset och hur gör jag för att undvika att det händer igen? Finns det någon olja eller liknande?



Svar på inlägget: Fruset lås?



Finns låsolja som man sprutar in i låset för att förhindra att just detta händer. Den kan dock lätt försvinna om man tex högtryckstvättar bilen. Kostar 30 kr lr ngt sånt, finns överallt på mackar biltema mekonomen osv. Jag har alltid en liten sprayburk med låsolja i jackfickan så man alltid kan komma in i bilen.... Lite surt om man förvarar den innuti bilen:P


Tack! Jag ska genast införskaffa!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka