Vaselin på listerna istället för maskeringstejp? Polering.

Går det att använda vaselin på alla lister istället för att maskera? känns som att det bara borde vara att torka bort allt poleringsdamm/skvätt då. Någon som har testat?



Svar på inlägget: Vaselin på listerna istället för maskeringstejp? Polering.



Finns ju fler anledningar än själva medlet i sig som gör att man maskerar, tex värme och friktion från polermaskinen som i sig ger en nötning mot gummilister och annat. Men polerar du för hand så visst kan du ge det ett försök, har faktiskt inte den blekaste aning om det fungerar eller ej.Bara att prova på en yta sen svepa över med polermedlet och sedan se hur det reagerar. Jag fortsätter med maskeringstejpen iallfall ;P


Kom på att det var en dum idé pga faktorerna du nämnde, använder maskin så har köpt riktig maskeringstejp nu och maskerat upp ordentligt. (den förra tejpen köpt från handlarn ramlade av dagen efter maskering.....)


Klokt, ja det kan skilja grymt mellan olika maskeringstejpar


Passar på att fråga, är det viktigt att köpa nya trissor inför en ny polering, eller går det att tvätta upp de som man använde sist? samt, är det dom blå trissorna till rubbing och dom gula för cleanern? Kör på turtle grejer.


Nej absolut inte, går i regel att köra med samma trissor till x-antal bilar då dom flesta är tvättbara. Nu vet jag ju inte vad det är för kvalitet på just dina trissor men brukar sällan vara några problem, tvätta dom i en lösning med en alkalisk avfettning och varmt vatten. Färgen på trissorna säger inte allt tyvärr men i regel brukar blå trissor vara mjukare än gula. Men se det så är, ta de hårdare för rubbingen och de mjukare till cleanern MVH Chrille


Trissorna är köpta på samma ställe som medlena, det är inte biltema iaf! Okej, rekommenderar du att lägga på vaxet därefter med maskin eller för hand?


ok, vad har du för maskin/maskiner? Vad är det för vax ?


Kör med en dubbeltrissad oscilerande, då jag inte är så hemma på polering och är rädd för solar och sånt man kan få med en vanlig maskin, och vaxet är ju från turtle med, vet inte exakt. står nere i garaget!


Ok, låter klokt även det .. Kör på med maskin





Bra bra! Tack för hjälpen



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka