Rost på bakluckan, Garanti eller ej? Hjälp mig bedömma. Bilder finns!

Hej, Bil: Audi A6 2006, uttagen 2005-05 BILDER:http://www.ladda-upp.com/bilder/40828/rostkada http://www.ladda-upp.com/bilder/40829/rostkada2 http://www.ladda-upp.com/bilder/40830/rostkada3 Vore tacksam om någon kunnig kunde hjälpa mig att bedöma ifall följande rostskada kommer inifrån eller utifrån. Finns ju två typer av garanti och kommer det inifrån gäller 12 årig rostskyddsgaranti. Jag är helt övertygad om att följande skada kommer inifrån då man inte på något sätt skulle kunna åstadkommit en "stötskada" utifrån som skadat lacken med rostskada som påföljd. Rosten sitter som synes under glasrutan på bagageluckan. Vad tror ni om detta? Jag var inne på Audi och hörde och de påstod att det kom utifrån, dock när han förklarade hur olika skadorna uppkom och vad som var utifrån och inifrån rostaskador så sa han till slut emot sig själv. (Audi i Lund) Några tipps på hur man går tillväga. Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Rost på bakluckan, Garanti eller ej? Hjälp mig bedömma. Bilder finns!



12 år garanti mot genomrostning. Ofta väldigt svårt att få garanti mot rostskador ifall inte då audin själva vet om problemet. Men åk till en annan försäljare och fråga vidare. Bara dom som kan säga ifall det går på garantin


riv bort plasten på insidan luckan och kolla själv?? då ser du ju om det är rost inifrån


Det är fan ta mig den sämsta service man varit med om. Kundtjänst - För att det ska gå på 12 årig rostskyddsgaranti måste det ha rostat hål Jag: - Ok så jag ska låta det rosta hål för att sedan anmäla det igen Kundtjänst: - Nej du måste åtgärda det annars kommer inte garantin gälla då det är brist på underhåll. Jag - Ok så jag ska åtgärda det för egna pengar och sedan vad... när i så fall kommer det rosta hål? Om jag åtgärdar saken så kommer det ju aldrig komma igenom Kundtjänst - Nej det är ju sant... Ok var ligger logiken? Illa av audi som man trodde var en kvalitetsbil, mycket dålig service... Besviken.


Detta gäller alla bilmärken med rostskyddsgaranti


Har också varit på Audi i Lund med rostbubblor, definitivt inifrån. Första gången var det bakskärmen, de sa att den var omlackad, och garantin gällde inte för det var inte "gjort i enlighet med instruktionerna" eller hur det var formulerat. Lackjobbet var ett försäkringsärende som gjordes av deras egen leverantör längre ner på gatan, och de sa såklart att de gjort enligt alla regler.... Fick som väntat betala allt själv. Andra gången sa de att rostskyddsgarantin bara var 6 år, men när jag körde hem o kolla serviceboken var det som jag trodde 12 år. Åkte dit igen och då sa de att garantin bara gällde om serviceboken var fullstämplad, även om de erkände att rosten inte hade ett smack med service att göra.... Nån som vet om detta stämmer, vet att service är ett krav för att nybilsgarantin skall gälla, men rostskyddsgarantin?? Sammanfattningen är väl att Audis rostskyddsgaranti inte är värd ett smack, hade de byggt bilar som inte rostar hade de kunnat ha en rostskyddsgaranti som gällde även i verkligheten.


Stäm dom.


Solklart inifrån. Där kommer man fan inte åt att skrapa med nånting för att förstöra lacken. Finns dock ett sätt det kan vara utifrån, om dom på fabriken har råkat skrapa med en skruvmejsel eller något när dom monterade rutan. Har dom ingen lackgaranti som koreanerna, typ KIA o sånt? Som ska täcka ytrost... Dedär tycker JAG att dom ska betala. Det är oacceptabelt på en så ny bil, som dessutom vart ganska dyr. Stå på dig. I värsta fall får du skriva till generalagenten. Det får inte vara så. Jag hade heller aldrig accepterat att en 5 år gammal bil ska börja rosta, aldrig! Hjälper inget annat finns aftonbladet, tv4 m.m Men vart inte ensam om att tro att audi är kvalitetsbilar dock. Många som gått på det.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka