Hur håller ni rent era fälgar / vinterrengöring mm

Hej alla motorfreaks, tänkte höra hur ni alla gör med era sommarfälgar nu under vintern ? Är det fler än jag som lägger ner ca 2 timmar på varje fälg för att ha den 100% ren till våren. Vad rengör ni med / puttsar o gnider med ? Någon som har bra tips på färg som stämmer med alufälgen, har fått något stenskott som behövs fyllas i så de ser niice ut igen ? Det är ett jäkla jobb att få dom fina men till våren glänser dom fint



Svar på inlägget: Hur håller ni rent era fälgar / vinterrengöring mm



Vi använder avfetnning eller syra om det behövs.. Sen är dom vaxade med sonax nano fälgvax. Ser till att alltid vaxa fälgarna vid vax av bil så att dom håller sig fina konstant!


Tandborste och lite avfettning (ej miljövänlig variant) i utrymmena där det samlas smuts på fram och baksidan... Så blir dom som nya igen Sedan vax då som Jill säger så håller dom sig fina lite längre /mvh soyd


Har både lackskydd o vax på mina kromfälgar


Audin's fälgar vaxade jag innan vinter. Vaxet håller konstigt nog ännu. Bara till att spruta vatten med högtrycken så försvinner allt skit. Resten går att få veck med fingret bara..


Ett riktigt bra tips: Sonax Fälgrengöring! Detta medel biter riktigt bra på både ingrodd skit och på bromsdamm och salt. Jag har testat allt möjligt från olika tillverkade. Både konsumentprodukter och proffsprodukter. Detta finner jag är ett av dom bästa medlen iallafall. Hetvatten högtryckstvätt till detta så är fälgarna som nya sedan efter att man också har svampat dom. Till sist blir det lackförsegling från FireGlaze för fortsatt lättskötta fälgar.


Håller med... Bästa medlet helt klart.


Då ska jag testa det nu till våren när sommarfälgarna ska på


de är den som blir lila va när medlet är klart att spolas bort va? annars har ja rostiga plåtfälgar som ja inte tycker är värda att hålla rena, förutom när man tvättar av bilen lite snabbt nu i vintertider


Japp det är den som blir lila!





Biltemas fälgrengöring har funkat ypperligt för mig så kör på det när jag rengör fälgarna. Vaxar nästan fälgarna vid varje tvätt, vilket beror på vad man har på hyllan.


Ok, den har jag haft också, riktigt bra medel!


Efter att du har avmonterat vinterdäcken och gjort dom rena, så släng på ett lager wax, så har du dom fina och klara till nästa sesong. Bara till att spola av skitet, sen svampa lite lätt.


Då Lyften vi tråden då den räknas vara aktuell inom närmaste dagarna.. själv satte jag dit vinterdäcken idag.. 12/10-10 någon annan som knäcker mig med tidigare dagar? AV MED SOMMARDÄCKEN... PÅ MED VINTERDÄCKEN


Kör med Sonax fälgrengöring nu för de e klart de bästa jag testat, spruta på o låt de verka bli lila och e de jätteskitigt lite smek med en borste,spola av o de e skinande rent Klaart


tvättar med kallavfettning för att få bort alla asfalts prickar. sen lägger jag på lahegas wheel clearner och spolar rent. efter det schampoo med en ny tvättsvamp o spolar bort det. torkar dom med sämsskinnet och lägger på ett lager vax på in och utsida som får ligga hela vintern.


Använder Wheel Brightener från Meguiars, slet också med fälgarna i två timmar innan jag hittade det medlet, har även testat Sonax men tycker inte det är lika effektivt. det är absolut inte dåligt bara lite sämre.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka