Problem med fläckar/kladd från träd

Hej. Det är så att min bil stod parkerad under en björk i ca en vackas tid (pollensäsong). Bilen blev täckt med små löv som fastnade på bilen tack vare nå sorts "kladd" från träden. Nu när löven är borta har jag en massa fläckar på huv och tak. Jag har avfettat bilen och tvättat den som vanligt men fläckarna försvinner inte. Någon som vet hur man kan få bort dessa?



Svar på inlägget: Problem med fläckar/kladd från träd



Det är bara till att polera bort det. Och gör det så snart du kan, för ju längre du väntar ju mer bränner det in i lacken.


Några förslag på vad man ska polera med? Vanlig trasa/svamp med schampo funkar inget vidare. Har även prövat med att gnugga lite lätt med avfettning men inte heller det hjälpte.


Varmt vatten och YES diskmedel har funkat för mig


Du bör ta och polera/vaxa bilen. Finns en mängd olika. Du kommer aldrig få bort allt med bara svamp.


Börja med en alkalisk avfettning, flugborttagning, låt det ligga 5-10 min (får inte torka) Om det inte e borta droppar du på en droppe vaxpolish på varje o låter det dra nån min innan du pillar bort det. Detta helt utan att repa. Annars kan du claya, men då får du räkna med att polera sen.


Om det är volvon det gäller så hade jag nog använt mig av 3M:s med gul kork, och dubbelmaskin, och sen något vax efter det.


Där jag bodde förut var parkeringen inramad med massor fina barrträd med gula kapslar som spydde ur sig gult kladd & prickar. 10 min tog det sen var bilen skitig.


Tack för alla tips! Glömde faktiskt bort den här tråden.. Hur jag än gjorde så fick jag inte bort de fasttorkade fläckarna. Blev att lämna in bilen på recond för polering och lackskydd.


en riktig syra tvätt hadde räkt bra..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka