Rostlagning ordning mm

Ska laga lite rost på bilen och har köpt följande saker: Zinkspray som primer (någon som vet om det är bra?) Metallspackel Lacken Klarlack (Någon som vet vilken som är bäst? Biltema? Okq8 tex? inte bäst kanske men mest prisvärd). Fick även höra att man ska lägga på spackel innan primern/zinkspray, men tycker detta låter lite konstigt? Vilken ordning ska det nu vara? Hur brukar ni lägga er klarlack? Tacksam för svar



Svar på inlägget: Rostlagning ordning mm



Såhär gör jag iaf 2K epoxiprimer Spackel 2K slipgrund men antar att du ska köra med sprayburk 1k?


Spackel först, av den enkla anledningen att spackel fäster mot metall. Man spacklal alltid innan man lägger på epoxigrund, sedan slipgrund, färg, och klarlack. Skulle inte rekommendera zinkgrund, men det är ditt val. /Tommy.


Okej, som jag trodde om Spackel då. Epoxigrund, vad menar ni med det? Varför ej zinkgrund? ska inte det vara bättre mot rostattacker osv än vanlig primer? Och japp, ska köra med burkfärg..


epoxigrund är ditt rostskydd, klart bästa, sprutas på. Hagmans gula funkar bra. jag använder aldrig 1k rostskydd längre, funkar inte lika bra helt enkelt. sen måste du blästra bort all rost, annars kommer du aldrig in i porerna ordentligt. och som redan sagt, spaclen direkt på plåten, sen primer. och till sist, undvik burkfärg i möjligaste mån, det blir inte riktigt bra helt enkelt.


Okej, idag jobbade jag med sparklådan på ena sidan, började med att slipa plåtrent, sedan la jag på massor av spackel och slipade igen, sedan lade jag 3-4 lager zinkprimer (ska tydligen vara bra mot rostangrepp).... sedan imorgon blir det färg och klarlack.. som jag förstått det kommer detta inte hålla ?! men aja.. får väl göra om nästa år i värsta värsta fall... Hur brukar ni lägga klarlacken efter det att ni lackat?


Zinkprimer funkar inte om du inte lägger det direkt på plåten, ungefär som att galva på plast, dvs totalt meningslöst. Ovanpå detta så kräver zinkprimer en ovanliggande primer som tex Epoxiprimer innan man lägger på färg, det är inte många som förstår det. Men då kan man ioförsig ställa sig frågan: Varför inte bara lägga ett lager epoxiprimer och helt skippa zinkprimern? Då kan man ställa en motfråga: Varför galvar man nya bilar idag? Hur var det med rosten när man inte galvade bilarna? Principen är ju egentligen densamma även om zinkprimern är känsligare i form av att den inte tåler fukt. Zinkprimer fäster minst lika bra på plåten som epoxiprimer. Det är förmodligen bara en kort tidsfråga innan det börjar rosta för dig igen, kan kanske ta lite tid innan du ser det eftersom du la på så tjockt med spackel men det gror under ändå.


Får man fråga hur det är med "Body" i hjulhusen? Dvs, sån här svart gegga som man antingen sprejar med burk eller smetar ut. Vad ska vara under egentligen för att man inte ska klassas för "dum i huvudet"?


Har du tagit bort gammal massa i hjulhuset och ska lägga på nytt?


Iallfall om så är fallet så kan jag nog rekommendera att du sprutar på någon forum utav vaxbaserat rostskydd och sen lägger på eller sprutar på underedsmassa





Yes box. Var inte så mycket från fabrik och ännu mindre idag, över trettio år senare. Skulle det ha varit nåt under massan jag sprejade dit..?


Nja är det underedsmassa du har lagt på så hade jag nog som jag skrev efter det inlägget lagt på ett vaxbaserat rostskydd undertill faktiskt, är inte helt 100 på hur bra underedsmassa fäster på det underlaget.


Aha..aj f.. Vi får väl se hur länge det sitter i så fall. Men det är i alla fall inte skadligt att ha det så?


Nja det finns det väll egentligen inte men Dinitrol har ett supertunnflytande penetrerande oljebaserat rostskydd som du kan pröva lägga emellan sprickorna, det stoppar rost och det funkar faktiskt får jag säga riktigt bra jag har orovat det några gånger. Finns att köpa på Harald Nyborg.


Nja får jag väll säga igen, det kan bildas fukt emellan den galvade (antar att du inte slipade bort galven så du inte la på underedsmassa på plåtrent) och underedsmassan om det inte har fäst ordentligt som det ska och det kan ju resultera i rostangrepp.


Njae. Det var väl mer eller mindre plåt med lack i stort sett, jag sprejade med underredsmassa. Får hoppas på att det fungerar..


Ja okej men kanske det funkar, men nu vet du iaf till nästa gång att du nog ska använda ett rostskydd av vaxtyp under också



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka