Glasbehandling hur gör man?

hej. beställde hem denna produkt. http://www.prorecond.se/webshop/index.p . oductId=99 någon som kan förklara i vilka steg denna ska läggas och några bra tips? Va ingen svensk bruksanvisning med. Har en fråga till. Har lagt Sealwax 36 som lackskydd på bilen. kan jag använda detta lackskydd på övriga rutor? Mvh Tomi



Svar på inlägget: Glasbehandling hur gör man?



Biltema har en liknande vätska de kallar för Rain Off, och på den så ska man rengöra rutan noga och sedan när rutan torkat, lägga på Rain Off och "polera in" med medföljande svamp. När vätskan torkat och bildar en gräddvit hinna ska man polera bort den med trassel eller liknande. Sen upprepar man ovanstående 2-3 ggr och så har man ett fullgott skydd i 3-4 månader.


Jag köper liknande medel från turtle wax och gör såhär : Tvättar rutan ordentligt Lägger på ett lager med medlet som jag polerar in med roterande rörelse över hela rutan, jag gör så på alla mina rutor på bilen. Väntar tills det har torkat, man ser när det är torrt för att rutan blir dimmig. Lägger på ett till lager över det torkade lagret. Sköljer sedan av rutan som vanligt och torkar av. Enkelt och bra som fan !


Skicka ett mail till Jarre eller fråga på hans forum. http://www.prorecond.se/forum/index.php


Var det Turtle CelarVue? Det provade jag. Det fungerade utmärkt tills man började använda torkarna... Då försvann behandlingen på väldigt kort tid (ca 10mils körning med torkarna på). När det regnar riktigt mycket i lägre hastigheter så behövs trots allt torkarna ändå, vilket gör att det känns som att produkten inte lämpar sig för vindrutor. Fungerar däremot fint på sidorutor/bakruta utan torkare! Både torkarblad och vindruta var förövrigt helt nya på den bilen jag testade. MVH


Gjorde precis de. Tack så mycket.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka