Bli av med mycket mögel i bil

Tjena. Tänkte ta över min morsas gamla Volvo 460 som hon har ställt av för ett år sen men när jag låser upp och sätter mig i bilen så stinker det unket och det är mögel på bälten och lite på sätena. Det verkar som det läckt in i bagageluckan och runnit in vatten i hela bilen, mattan på golvet är genomsur verkar det som. Vill helst inte spendera pengar på den gamla kraken så jag undrar om det finns något lätt och billigt sätt att bli av med möglet. Har tänkt ställa in en avfuktare som står i källarn i bilen för att försöka få den torr men hur blir det med möglet? Man vill ju inte bli sjuk av möglet.



Svar på inlägget: Bli av med mycket mögel i bil



Om du inte vill spendera pengar på det så kommer du inte kunna få den ren.....! Nu vet jag inte alls skicket på det, men det mesta kan gå att få rent med en textiltvättmaskin. De flesta rekondfirmorna har rätt grejjer för det. Alternativt så kan du väl plocka ut det som är för skadat och åka till skroten och köpa begagnade grejjer. Alternativt köpa starka medel mot mögel (luktar som faaan) och köra på och gnugga överallt.


Nja alltså vill inte betala 2-3 tusen för att få bilen ren när den inte ens är värd det. Aja blir väl med skroten med skiten annars.


testa dra ut allt å kör med högtryckstvätten kasnek funkar?


Vatten med mycket diskmedel hjälper mot fasta ytor(det du inte kan plocka bort) o sedan torka av eller damsuga av om du har en sådan damsugare som klarar av vatten. Det du kan ta ut kan du också tvätta av o låta ligga i solen. Blir inte som nytt men bättre än med mögel.


Tjao det beror ju på hur man ser det... Har det stått ett år och det är mögel i den så är det säkert andra saker som måste rekonderas/bytas. Som bromsar tex... Då flyger det ju iväg lite mer. Kanske blir fler saker att fixa efter besiktningen. Sen kostar ju besiktning och försäkring x antal kronor så du kommer nog att få betala en del hur du än gör. Om nu syftet var att ha den i trafik.


Har rivigt ut backsätet och hatthyllan samt ställt in en burk med ättiksprit blandat med vatten samt en elektrisk avfuktare.


riv ur hela inredningen inkl. golvmattor och tvätta av dem med såpa och vatten och låt dem torka. torka rent bilen invändigt gärna med rengöringsmedel och låt den torka ur ordentligt och sätt när den är torr in några skålar med ättika som suger åt sig sådant lukt.


klorin en kapsyl till en liter vatten och sen torka ren med det (använd handskar o munskydd då det är frätande) fungera snappat och döda mögel sporerna och alt annat. har gjort detta på minst 20 bilar med gott resultat... mvh danne


Lite offtopic kanske, men varför har du köpt 20 mögliga bilar? haha.





billiga nä men har haft lite bila som stått då och då och samlat mögel och dam, och sen har man fixat åt andra....



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka