Motortvätt av volvo s70, funkar det?

Tja! Hade inne min volvo s70 på lackbehandling och bad dom även gör en motortvätt men fick då till svar att dom inte gör det på 850 och s70 modellerna eftersom dom är så känsliga. Ligger det nåt i vad han säger? Ska jag ställa mig med en svamp med lite avfettning på och skrubba hela skiten i stället?



Svar på inlägget: Motortvätt av volvo s70, funkar det?



Beror mest opå att det ofta blir fukt i tändstiftbrunnarna med startsvårigheter som följd till fukten är borta. Det går att tvätta bara man tänker till lite innan.


om man täcker det man bör täcka och sprutar uppifrån och en bit ifrån så känns det ju ganska safe...Men skit samma jag går på med blöt svamp och medel istället ^^ blir säker lika bra och man känner sig duktigare efteråt (inbillar jag mig)


Det är inte farligt att motortvätta en 850 eller 940 eller s70, men ja dom kan bli svårstartade. Men det är bara att blåsa rent med tryckluft och eventuellt ta bort tändhattar eller tändkasset, trycklufts blåsa där med, och sen är det inga som helst problem. Jag har motortvättat många sådana bilar, och många går bara på tre cylindrar efter det, då blåser jag med tryckluft så går dom rätt igen.


Bara att köra på, sist jag tvätta så misstände det och hade sig 1,5dag efter men bara att blåsa rent eller vänta på att det blir varmt och gott i spisen


har du orginal tändstifts kablar så är det bara öppna huven å spruta (jag gör det lixom nästan varje gång jag tvättar bilen å det är ofta! å jag har aldrig haft problem!) jag bara öppnar huven, sköljer med slang (nej, högtryck skall du nog låta bli) över allt, sen ev nått avfettning skrubba lite vid behov sedan slangen å sedan bilshampoo å slang igen... jag täcker inget, å mig veterligen finns det inte häller något direkt känsligt... jag menar, kör i en vattenpöl så skall du se vad vatten det far runt under huven... men kolla först så du har orginal kablar! eftermarknads har en tendens till att inte täta brunnarna... å även om den inte skulle gå rent efteråt, låt den gå en stund tills den är riktigt varm, lyft på kablarna så avdunstar brunnarna ganska fort...


tack



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka