Lacka en repa (Saab 9-5 SE -98)

Jag har nyligen köpt en bil, och hittat en mindre repa som jag stör mig en aning på. Den är inte mer än ca 2 centimeter lång, men den ser ut att gå djupt. Man ser "plåten", vilket gör mig lite orolig att det ska börja rosta, och inte ser det fint ut heller. Jag har två lackpennor, en med själva färgen (mörkgrön metallic), och en med klarlack. Nu till frågan, ska jag på något sätt rengöra/skrapa repan för att få bort eventuell rost som gömmer sig? (Det finns ingen synlig rost). Och hur ska jag måla igen repan och få det att se bra ut? Pennan, som det står på den, är en smal pensel, och detta måste bli väldigt ojämnt? Har någon tips på hur jag kan få det att se bra ut, och se till att ingen rost bryter ut? Jag har ingen aning om hur länge repan varit där. Kan vara allt från två dagar, till 12 år. Jag tror dock inte den är jättegammal.



Svar på inlägget: Lacka en repa (Saab 9-5 SE -98)



Om du nu inte redan har lyckats fixa till det så ska man ta en kniv och skrapa bort ev. rost, inte smärgelduk. Rengör plåten med tex t-doja. Glöm inte att måla på grundfärg först!! du kommer till 99% sannolikhet att behöva göra om den procedur om o om igen. Kan tippa på att färgen sitter i 6mån max. vill du att det ska se bra ut så får du nog ta dej till en lackerare.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka