Vad kostar en fullständing rekond?

Hejsan! Mellan tummen och pekfingret, vad kostar en fullständig rekond på en bil? Med andra ord tvättning och grundlig polering så det blir spegelblankt MVH



Svar på inlägget: Vad kostar en fullständing rekond?



Mellan 2500- 6500:- beroende på vart du lämnar bilen.


Menar du helrekond med invändigt också eller bara utvändigt? bara utvändigt ( polering och vaxning) tar vi 1500 för och e den mycket repig så kostar 500 extra för extra poleringen men då blir den så bra det bara går att få den. Andra firmor kan jag inte svara på vad dom tar


Får jag nyfiket fråga hur mycket tid som får gå åt för ett sådant jobb? Mvh. David.


3 timmar i vanliga fall, med extra polering 3.30 till 4 timmar ibland mer lite beroende på skick. Tvätten e inte inräknad i dom tiderna.


Lite offtopic men vad har ni för maskiner och vad kör ni för medel ni proffs som jobbar med detta? lite nyfiken då jag håller på att lära mig lite!


jag vet en kille som lackskyddar och polerar din bil utvändigt för en billig penning. prata med galic_andro


Medel är en smaksak, jag kan inte titulera mig proffs men har gjort en del bilar som proffsfirmor inte fått bra. Jag använder 3M och Meguiars, men finns många andra bra märken. Är du nybörjare är en oscillerande maskin lättast att använda, den skapar repor den med men det blir ett spindelvävsliknande mönster istället för de runda rosorna. Jag använder maskiner från makita, men det finns många andra bra produkter, köp inte den dyraste "bara för att" om du inte tänker använda den några gånger i månaden.


ok man tackar för alla svar! Lite fler frågor i ämnet... Hur djupa repor går det att polera bort?


När ja polerar så syns reporna lite mer känns det som.. För allt skit från lacken åker ju bort o hele grejen får en fin yta o då syns småreporna mer tyvärr.. Har aldrig hört att repor går "polera" bort..





Man brukar i regel säga att repor som går att känna med nageln är för djupa för att få bort.


Alla repor som gått igenom klarlacken och lyser med basfärg eller starkt vit går inte polera bort. Annars går det polera, alt. vattenslipa och polera. Att lämna iväg en bil för att vaxa skulle jag inte göra. Dom få kunder som kommit till mig, har jag skickat vidare. Jag vill inte ta betalt för en tjänst där kunden får en hållbarhet på ca 3 månader. Är grundarbetet som kostar mest. Varför då spara på själva skyddet sedan?


så sant! en vaxning är ju en baggis att utföra själv men det är ju förarbetet med diverse rubbing osv som är själva jobbet...gör man inte det bra så blir det ju pankaka av allt ihopa.


Precis. vi använder 3M och Meguiars polermedel och en makita polermaskin, sen provar vi olika wax just nu men annars kör vi med Lahegas bananwax som vi lägger på med en Top Tool maskin.


för en rejäl genomgång av lackeringen inkl lackskydd e det billigaste iaf där jag jobbar 2.000 kronor o då brukar man i snitt hålla på 5 timmar plus härdning för lackskyddet över natten.. kör först med rubbing sen polish i olika steg beroende på färg o liknande. sen lackskydd..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka