Vad menas med att bränna en lack vid polering?

Hej jag har länge undrat vad som menas med att bränna lacken vid polering. jag har forskat lite i ämnet och vid polering så är det nästan omöjligt att komma upp i dem temperaturer som skulle behövas för att bränna lacken. Har även läst lite på The polishmans hemsida och där beskriver han också fenomenet som folk kallar för att bränna en lack. Vad det handlar om är väl att man kör för hårt och går ner i grunden, alltså mer varvtal desto snabbare avverkning. Har även sett lite youtubeklipp där dem mosar sina maskiner rakt ner i en jefla fart men vad är det som ryker, kanske polerhättan som eldas upp? Förklara gärna någon så vi kan lösa detta mysterium, finns nog några proffs här ute som kan svara på frågan. Mvh Fredrik



Svar på inlägget: Vad menas med att bränna en lack vid polering?



Vet att håller man still och polerar på samma ställa en längre tid så blir plåten varm Och när den blir för varm torkar polermedlet och då polerar man/kan man polera igenom klarlacken dvs bränner den. Vet en på min skola som gjrode detta då han polerade sidan på en vit arbetsbil, och det slutade med att vi fick lacka om den sidan Det är iaf hur jag tolkar termen "Att bränna lacken vid polering"


Har du bränt lacken ser det ut som en rostbubbla ungefär För att slippa bränna lacken är det viktigt att man håller polerrondellen "plan" hela tiden. Lutar du den och polerar med "sidan" av rondellen och "polerar på samma ställe för länge" blir temperaturen väldigt hög vilket gör att lacken bränns.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka