Lackering & Pris?

Hej alla! Har funderat på lacka några saker till min bil, men har absolut ZERO i kunskaper om det, så frågan är vad det kan kosta för arbetskraften och färgen "lacken", jag har en Volvo S60 -05 silvermet 426-26, hade tänkt lackera kommande styling saker: *fram *sidor *bakspoiler *takvinge *dörrlist nere *ögonlock "i vitt, snövitt, ljusvit" repig *stötfångarlist Vad tror ni det kan kosta? i liter kanske? i metallic? arbetskraften? antal timmar? Är från Värnamo trakten så finns det tips på någon billig lackfirma? runt trakten? värnamo, gislaved, gnosjö, vaggaryd, skillingaryd etc? Tack för svar! /Jim



Svar på inlägget: Lackering & Pris?



Ja lackade om en dörr som va repig och två ögonlock på min gamla bil med metallic färg o de kostade mej 1500:- hos en fackman i åtvidaberg. Har egentligen noll koll om de e rimligt eller inte men ville bara dela med mej av tidigare erfarenhet=)


Känner en som lackar bra i jönköping till vettig pris. duktig


vad bruka han ta för pris? pm mig? 1500kr oj så undrar hur mkt det bli för mina saker


Jag gav 4000 för lagning och lack av hela mitt kjolpaket hos en lokal lackerare


Jag har gett samma. Så räkna med nått sånt.


ojdå 4000 vet inte om det låter dyr eller billigt tack, andra som har fått ett bra pris?


4000 för ett helt bodykit är ganska billigt ändå. om det är front och kjolar du ska ha lackat + vinge, lister mm så räkna med 6-7K iaf. Sen går sällan bra och billigt hand i hand när det gäller lack, tar du den billigaste så får du kallt räkna med dammkorn, rinningar, nyansskillnader osv osv...


jag gav 3500:- för hel lacken på volvon det handlar bara om vad man har för kontakter så får man bra priser


Behöver inte alltid vara. Ibland hittar man billiga personer som gör det otroligt bra. Men det är inga väletablerade företag direkt.





oj 3500 för hela bilen, det va fan inte dåligt, det kallas BILLIGT...


så under 4000 är billigt?... det kommer att bli min första gg så jag kanske borde satsa på "ett bra arbete"? någon från Värnamo trakten? eller från helsingborg? som känner till ett bra ställe/person fråga på volvobutiken här, de vet inte exakt vad priset låg för hela kiten, men att bara vingen kostade runt/ca 2000kr


Jag får betala 3000 kr för 4 dörrar på Volvo 850. Ock bara utsidan på dörrarna.


Här tar de 2200kr/L för vattenbaserad metallicfärg så det drar de ju iväg snabbt. Fast senast köpte jag en liter av den "gamla" ickevattenbaserade färgen för 520kr/L i en annan stad men de får ju egentligen inte användas men bra och lacka med är dom Tror du klarar dig på en liter, vet inte vad du menar riktigt att du ska lacka? Om "fram" menas hela främre stötfångaren osv men gissningsvis 4000 om de har tillgång till billig färg.


5-6k i vetlanda


Det är inte lackeringen som kostar, det är underarbetet. Så det beror ju på hur mkt som måste spackla / slipas på kjolar osv. Är det "bara spruta", så tar de ju bara 3 timmar om man räknar med tinnertvättning + damtorkning.


tack för svar! har inte riktigt bestämt mig vilken bodykit än men vinge och ögonlock har jag, tänkte vänta på bodykiten också * heico eller volvos orginal för -05 så frågan är bara om någon som vet/känner till ett bra ställe här runt Värnamo trakten?


det var ruskigt billigt om det blev bra gjort... bara materialet till att lacka min skyline kommer gå på runt 4-5K, BARA MATERIALET... och då är det ingen märkvärdig lack egentligen.


materialtet ja jag betalade bara för färgen


fick ett pris på lagning och lack av bakskärm och front på min ford och de var mellan 3-4tusen och då har han inte sett skadan och han fatta tydligen inte riktigt vad ja mena heller



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka