Kombinera lackkonservering och wax?

Tänkte ta mig tid här under helgen och verkligen ta hand om bilen lite extra. Har jag köpt lite budgetprodukter i form av Sonax polish o flytande hårdwax med microfiberdukar. Har även lackkonservering - Turtle Cleaner Ska jag lägga på ett lager konservering efter waxning eller ska jag vänta en vecka?



Svar på inlägget: Kombinera lackkonservering och wax?



Jag är inte vidare påläst om Turtles grejor, men nått som heter "Cleaner" låter mer som en produkt som rengör lacken. Inte en lackkonservering alltså. Jag tvivlar på att Turtle ens har en regelrätt lackkonservering. Mvh. David.


Skrev fel, SEALER ska det vara. Hittade denna information: TURTLE TOP COAT SEALER Bruksanvisning: 1. Tvätta bilen med Turtle Bilshampo och torka den torr. 2. Oxiderad eller matt lack bör först rengöras med Turtle Super Cleaner. 3. Skaka flaskan och lägg på ett tunt, jämnt lager på en sektion i taget. Använd svamp eller ren trasa. 4. Låt torka tills en matt hinna framträder och polera av med polerduk eller mjuk trasa. Att tänka på: - Arbeta ej i direkt solljus eller på heta lackytor. - Som förstärkt långtidsskydd efter vaxningen - vänta minst två timmar innan Top Coat Sealer läggs på.


Ja, där svarade du ju på din egna fråga. Mvh. David.


Japp, nu är det bara ut o vårda



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka