Vattenfri biltvätt?

Såg att det finns så kallad miljövänlig biltvätt, alltså man sprutar på nått miljövänligt medel och torkar bort med en trasa. Alltså helt vattenfri tvätt. Spontant verkar det rätt dumt men jag tänkt kolla om nån här inne har prövat detta eller vet nånting om det?? Märket som jag såg en annons om heter Eco Shine, nån som har erfarenheter av dom?



Svar på inlägget: Vattenfri biltvätt?



va e de för påhitt nu då, ska man spraya på ett medel som torkar sen ? då lägger sej smutsen bara ju


Njae tror inte det ska torka in. Nu har jag iofs bara läst lite om det men som jag fattar de sprutar man på det magiska/miljövänliga/vaxande/biologiskt nedbrytbara medlet sedan låter man det verka lite och torkar bort med en "specialtrasa" innan det torkat sen polerar man med en annan "specialtrasa" . Tycker steg ett påminner om användning av avfettningsmedel typ, bara att man torkar av det ist för att spola av det.


låter som om man skulle repa lacken rejält om man drar bort grus med en trasa


Citat från eco shines hemsida: Eco Shine Original är en produkt som tvättar, polerar och vaxar ditt fordon i en enda behandling utan vatten. Aldrig förr har bilvård varit så enkelt! De aktiva organiska ämnena kapslar in smutspartiklarna och "lyfter" bort dem och förhindrar på så sätt repor i lacken. Den unika blandningen innehåller Carnauba-vax av högsta kvalitet som ger en djup och långvarig lyster. Det skyddar lacken mot skadlig påverkan av UV-strålning, insekter, fågelträck, vägsalt, föroreningar, oxidering, blekning mm. Eco Shine Original fungerar utmärkt på lack, fönster och fälgar och är perfekt för måttligt smutsade fordon. Det är ett miljövänligt val som är giftfritt och biologiskt nedbrytbart. Räcker till 5-8 bilar. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Själv är jag lite skeptiskt till detta, som gammal rekondare..


lite skeptisk?! jag är mkt skeptisk. Det går ju emot allt man vet att inte spola av bilen före under och efter en tvätt. Grunden i att tvätta bilen är ju just tillgången av vatten, gärna i högtrycksformat:cool: Men om det nu skulle funka är det ju jävligt bra. Kan man ju ha sin flaska och trasor i bagaget och tvätta bilen när man har tio min över...


Njaa..Jag får en känsla av att man repar lacken ganska rejält.


Någon som har provat? Spontant känns det ju som om bilen blir repig, men någon kanske är beredd att testa på en vinterbil och rapportera


Jag tror i alla fall att vatten är mer miljövänligt att använda än ett kemiskt "miljövänligt" medel.


Jag fick också en känsla av det... Vatten kan ju inte direkt vara miljöfarligt, och skiten i lacken hamnar i miljön förr eller senare ändå... det mest miljövänliga är att inte tvätta bilen alls





Tänk på alla utsläpp som måste göras för att framställa det här miljövänliga medlet.


Ha! där sa du nått. har man en smutsig reservhjulsbalja kan man ju alltid tvätta med medlet så slipper det bli blött i bilen! så fiffigt!


Och då tar vi å lyfter denhär tråden lite. Jag såg just en annons om detta på blocket och kände direkt att det hela var väldigt skumt. Är det någon som har använt tjänsten eller sett en bil som dessa personer har arbetat på. Personligen skulle jag aldrig låta dom komma å gnugga in grus å skit i min lack. Däremot skulle de vara kul å ge dom en utmaning man tar halva bilen själv å låter dom göra andra halvan sedan se vad som blir bättre.


http://www.blocket.se/vasterbotten/Ecos . amp;last=1 http://www.ecoshine.se/


Känsliga tittare varnas... http://www.youtube.com/watch?v=P4ewYkaV . re=related Inga repor? Ja, eller hur. Mvh. David.


iiiiiiiiiiiik! Men ja, du varnade mig.. Rent spontant tycker jag att det är roligt att de kallar det waterless, men det är ju vätskebaserat iaf. Som att köra högtrycksvatten blandat med schampoo och kalla det waterless.


Ja demonstrationsfilmen gjorde ju inte saken bättre direkt. en mikrofiberduk kan ta upp mycke smuts å småskit men att gnugga in de i lacken känns inte som en bra idé. Dom annonserade ut att dom utför oljebyten också, de kanske man skulle anlita dom till nu i sommar värmen:D (-19,7)


Kan inte på något sett förstå att detta skulle fungera på en rejält smutsig bil. Man kan ju lika bra ta näven full med grus och "tvätta"...fungerar på lätt damm eller sånt kanske, men skulle aldrig släppa detta nära Saaben...


Man ska inte släppa detta nära någon bil överihuvudtaget, ser ut att vara en TV-Shop produkr. Funkar i rutan, repar i verkligheten


Om inte är de ju sjukt mycket jobbigare än att ta en högtryck och tvätta med .



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka