Biltemas Dubbelisolerade polermaskin

Efter att ha läst många trådar om just biltemas polermaskin bestämde jag mej för att åka att köpa en. Gick också in på biltemas hemsida för att kolla, där det finns två st av samma typ men olika art.nr. Ena kostar 299 och den andra kostar 349.Det som skiljer dem åt mer än priset är varvtalet som de gör. 0-3200 rpm, och den andra 1600-3500 rpm. OBS!.Enligt biltemas hemsida ska den göra 0-3500 rpm vilket är skrivet fel på deras hemsida Klev senare in på biltema och letade fram hyllan som de stod på.0-3200 maskinen var "Utgående ur sortimentet", sen fanns den maskinen som gjorde 0-3500 (enligt biltemas hemsida).Jag köpte då den maskinen och åkte senare hemåt för sedan packa upp maskinen och se 1600-3500 rpm.Sätte då in den i elutaget och tryckte in startkanppen.Den startar lixom på en hastighet som är helt omöjlig att ha kontroll över.Ska åka och lämna tillbaka den senare i veckan. Vill med detta säga att den "gamla" hedliga ,bra maskinen är utgående och endast en kass återstår. Det står dessutom fel på deras hemsida. Vad ska jag köpa för maskin nu när de bra maskinerna inte går att få tag på? Art. 17-088 : 0-3200 rpm "Utgående" 299 kr Art. 17-0882 : 1600-3500 rpm 349 kr //Freddan



Svar på inlägget: Biltemas Dubbelisolerade polermaskin



Kan inte hjälpa dig med valet.. Men Det blev samma för mig, trodde de skulle vara helt steglösa men min håller ganska god snurr vid lägsta hastigheten..


På vilket sätt tycker du att hastigheten på maskinen är svår att ha koll över? Dessa maskiner har en ganska hög ljudnivå och rätt så hög vibration men har aldrig hört att någon tyckt att en oscillerade cyklokopia ska ha haft en hastighet som varit svårt att kontrollera då det är en väldigt simpel maskin att använda. Tror att alla dessa kopior som säljs av diverse företag : clas ohlsson,rusta,autorange m.m. är densamma med några små skillnader möjligtvis. Annars finns Autorange orange cyklokopia som folk verkar vara nöjda med hos http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=363 inkl 10st trissor, den verkar ha 1200-3200v/min- Kan tilllägga att jag själv har en från rusta utan varvtalsreglering som har använts väldigt flitigt i många år utan några som helst problem.


Jo, tex om man vill lägga ut vax så vill man ha en så låg hastighet som möjligt.Med den starthastigheten är det omöjligt att utan att skvätta ner hela bilen.Helt enkelt så är starthastigheten alldeles för hög enligt min mening. Är det någon annan som har testat biltemas "Nya" typ av dubbelosilicerade polermaskin och har åsikter om den?


Lägg till en liten peng och köp Clas Ohlssons Coltech maskin. Den kör jag med och den lirar klockrent!


Vi har en Syclon på jobbet, men privat har jag biltemas med variabel hastighet, tycker den ger snarlikt resultat, men Syclon håller nog en 10-20 år längre! vår är minst 15 år vad jag vet... Det skulle jag vilja se en biltema som används dagligen hålla! he he..


Eller Lahega Autorange .. Bra skit! Finns på http://shop.bollnasbilvard.se/ & http://www.prorecond.se/webshop/index.p . ductId=363 för 599:-


Japp så får man 10 trissor med Har den själv. helt OK



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka