Vilket är det bästa schampot och bästa vaxet?

Har sökt och kikat runt lite, men inte hittat något distinkt svar. Fråga: Vilket är det bästa schampot på marknaden och vilket är det bästa vaxet? Och var köper man detta till bästa pris? tackar tackar.



Svar på inlägget: Vilket är det bästa schampot och bästa vaxet?



anledningen till att du inte hittar nått distinkt svar är för att alla gillar olika produkter... jag är riktigt nöjd med Meguiars shampoo, deras vax också för den delen... men innan det så va jag även ganska nöjd med Turtle Vax Nano-tech, dock så höll det bara i någon vecka..


säger bara Meguiars!!


Concept Speedy Wash & Wax schampo är det bästa schampot jag testat iaf. Som yta har jag kört Hagmans Professional Lackförsegling sista året, håller riktigt bra och ger bra glans.


Ska du ha det bästa som finns (vilket du frågade efter) så är det nod Swizöl som gäller.. Räkna dock med ca 100 000kr för en burk vax.


Testa AutoGlyms sortiment. Du blir garanterat inte besviken.


Håller med ang. glansen. Deras produkter er bra glansyta. Dock är vissa av deras produkter löjligt dyrt och väldigt tungarbetat.


Dyrast är det troligen. Men dyrast är inte alltid bäst.


Här får du lite svar och åsikter om vaxet. http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=121835


Jag tror på budget produkter. Använder två delar biltema shampoo med en del biltema "vax"-shampoo. Blir lent som en flicke-kind!





Schampoon har man ju provat en hel drös genom åren och just nu kör jag med Turtles ICE schampoo som jag tycker funkar verkligt bra på min bil...bilen blir verkligen ren och glänser sjukt mkt efter tvätt men det jag gillar bäst är att shampoot är ett sk rapid drying schampoo som gör att bilen nästintill torkar av sig själv efter tvätt vilket gör att jag bara behöver ägna halva tiden åt att torka den med Waffle weave duken jag använder. Men som sagt vilket som är det bästa schampoot är nog inte lätt att säga då vi alla har våra favoriter men just för tillfället gillar jag detta schampoo starkt.


Använder Auto Smarts Duett. Tycker det är grymt bra shampo. Efter första gången så märker man inte så stor skillnad mellan det och vanliga shampon men när man tvättat tre till fyra gånger märker man att vaxet i shampo börjar göra sin effekt och skapar en fantastisk glans och lyster. Obsavera att jag använde detta shampot även innan jag blev sponsrad så jag rekomenderar inte shampot bara för att jag är sponsrad.


Inte för att det kan klassas som "bäst" på något vis men jag blev positivt överraskad av Turtles "Wax it wet" som man ska spraya på bilen när den är nytvättad och blöt och sedan bara torka av. Spruttade på det och tänkte inte mer på det. När jag sedan skulle åka och tanka ett par dagar senare så lutade jag mig mot bakskärmen som jag brukar göra och då var det så bra glid i lacken att jag gled åt sidan, tappade balansen och (nästan) ramlade. Det är ett bra betyg enligt mig


Lahegas produkter helt klart bäst testat mycke men de har till allt på bilen. Fruktansvärt bra! http://www.garaget.org/?car=58578&image=578996


Jag har ett schampo, som är riktigt grymt vad gäller glans och avrinning(ytsträckning). Provat väldigt många schampo där ute på marknaden, men detta slår det med hästlängder kan jag lova! Tagit med månader av tjat på leverantörer och måånga timmars letande att finna detta. Så känns riktigt kul att kunna veta det är bland det bästa schampo där ute Pris får ni pm:a. Tror inte man ska/får lämna ut priser i en tråd p.g.a reklam.


Lahegas polermedel kan jag rekomendera starkt. får bra yta på det och håller länge. Meguiars ska också vara bra! har ej provat men många säger det ska vara bra.


Det finns inget som är "bäst" Alla har olika uppfattningar. en person säger att statoils biltvätt är det bästa som finns. och den andra säger att zymöl är det bästa. den tredje säger att turtle zip är det bästa. Prova dej fram och se vad du tycker är bäst. Själv använder jag Allbrite Cherry Foam.


Du kan ju läsa de befintliga trådarna om bästa lackskydd och bästa schampoo t.ex....där diskuteras de rätt friskt Jag ändrar iaf min åsikt nästa hela tiden för man prövar nya grejer o rätt va de e hittar man nåt som sparar rumpa med tidigare favoriten. Just nu är jag stormförtjust i Fireglaze och Autoglym (schampoo iaf)


jag började använda Meguiars sortiment tidigare i sommar och jag kommer fortsätta med det för resultatet blir mycket bra.


När det gäller vax kör jag uteslutande med Sonax Bilpolish eller Sonax Extreme polish-wax. Extremt lättjobbade produkter med fint resultat.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka