Få gamla fälgar att få tillbaka sin glans?!?! vilket medel rekomenderar du!?

Hejsan, innan jag kastar på vinterdäcken vill jag göra rent fälgarna. Just nu är där ett lager av skit "gulaktigt"? eller ngt som är svårt att få bort.. tar man avfettning och en gammal tandborste får man gnugga som en dåre för att se skillnad! och det är svårt att komma åt alla kanter.. är omegans origanlfälgar för er som vet hur de ser ut. Vet du något starkt medel som tar bort det mesta "förutom lacken på fälgarna såklart" så skriv gärna namn och vart man kan köpa det! Jag har provat med:Thinner avfettning av olika typer klorin super 10 saltsyra och kungsvatten är inte något jag vill prova så skriv inte det tack!



Svar på inlägget: Få gamla fälgar att få tillbaka sin glans?!?! vilket medel rekomenderar du!?



Hade en uppsättning fälgar som var väldigt vanskötta, med gammal ingrodd asfalt, tjära och tja f-n vet allt. Efter många om och men kom jag fram till att "Delfin Grovrent" funkade klockrent! Sprutade på medlet utspätt 1:1, lät det verka i 2 min sedan var det bara att gnugga lite med en fälgborste och skölja av så blev dom som nya. Detta var på pulverlackade alu-fälgar, ingen tendens till att lacken tog skada. Funkade för mig iaf. Lycka till! Edit: Hittas lättast hos din lokala färghandlare.


Prova Lahega Rail tixo , ett syrabaserad medel som brukar vara rätt bra på dessa gula fläckar på fälgarna


tack för de 2 ska åka och kika vad jag hittar imorgon=D Det du skrev "facket" var precis så jag har på mina med! Tack för tipsen båda 2


Turtlewax extreme nano-tech fungerar bra, finns ett par olika, ta den starkaste. Säljs nästan överallt där det finns bilrengörings-produkter. (Tror att den som var riktigt vass hade svart flaska)


optimal syra. ganska stark men skonsam mot lackeringen brukar användas för att tvätta bort alger o annat skit från båtskrov.


Jag tvättade mina med bromsrengöring, bremsreiniger, tog en bit i taget då de är ganska snabbtorkande, tog bort alla fläckar o orenheter, givetvis måste man vaxa upp fälgen igen så man får en fin glansig yta.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka