Hur får man bort repa på metalliclack?

Jag hoppas verkligen att ingen annan (för er som gillar bilen/bilarna ni har) ska behöva få uppleva det jag fått göra.. Jag saktar in vid en korsning, en kvinna går förbi med sin hund, den hoppar upp emot rutan, slår i min dörr med tassen. Kan även få med att jag saktade ned ytterligare för att hunden såg ut att vara på väg ut framför bilen, man vill ju inte köra på en jycke, man tar hänsyn till andra i trafiken helt enkelt! Hur som helst, fick en repa i lacken, cirka 5 cm lång, smal som ett grässtrå ungefär, lika djup som tunn sytråd (kan nästan få i tråd där, dvs). Lacken, "Shadow blue metallic" (VW). Är det kört nu? Vad kan man göra? går det att få bort? blir det snyggt? är det något jag bör oroa mig för? Kan t.e.x Mr. Cap hjälpa mig? Kan man rädda lacken?? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Hur får man bort repa på metalliclack?



Har det gått igenom till grunden? då är det ganska kört att "rädda lacken".. Dvs du ser att lacken inte finns kvar? Annars sålänge det ligger i klarlacken så kan man få bort mer än vad man tror. Polering is the shit.


Även om det har gått ner till grunden så går det att fixa av någon som vet vad han pysslar med. Det är inte alls omöjligt att lägga i bas + klarlack och sedan våtslipa, polera slutfinishen. Har det inte gått ner till basen/grunden så kan det fortfarande vara enklast att våtslipa och sedan polera upp lystern igen.


grunden och grunden, det tror jag ej, det blåa har försvunnit och är nu vitt, ("grundfärg" kanske?). Siqqe, säg att det går till på så sätt som du nämnde, blir resultatet bra? kan man se det efteråt, att någon pysslat med lacken? Tack för svaren, ser lite ljusare ut för mig nu..


om dety är vitt så är det ner i grunden tyvärr. men visst kan en seriös firma lägga igen detta och sen våtslipa så ytan blir jämn igen. Hoppas det löser sig för dig!


F*n! Bilen är i nyskick!!! 07:a med 2000 mil på mätarn.. Så typiskt. Allt jag kan göra är att lämna in den hos Mr. Cap och be för att det går bra.. Tack för svaren!


Om Mr. Cap inte kan fixa det så finns det andra bra företag som pysslar med rekond, bara så du vet.


Givetvis kan man lägga i liten färg, och våtslipa polera osv.. gör det typ dagligen ibland på vissa bilar.. Men blir iallfall inte "bra".. menar är mest isåfall om man hellre vill slipa se det vita.. för att dutta i lite bas med metallic och sen klarlack på det, blir knappast bra.. metallicen lägger sig ganska så mycket annorlunda än övriga lacken som är lackad... Jag röstar för en quickrepair låta en firma slipa ut det, och sen göra en bättring.


Bättre svar än så kan man inte få! Bästa svaret i denna tråd.


jag skulle inte lämna in den hos MR. cap om jag va du, dom poerar inte dom vaxar bara d.v.s att dom fyller bara igen repar tillfäligt och den kommer komma tillbaka när du har tvättat bilen 3-5 gånger. jag skulle lämna in bilen hos Tefcar (finns i hela Sverige) och dom gör ett skit bra jobb. dom polerar bilen och tar nästan bort alla repor. jag lämnade in min på Romitec i Gustabsberg och nu kan jag räkna reporna (har en volvo s70 98 gått 15,000 mil) och den ser ut som ny nu.





NEEEEEEJJJ!!!!!!!!! Är repan vit är den i 95% av fallen ej ner till grunden. Det har antagligen blivit en skåra i klarlacken vilket är så grovt så attden bryter väldigt mycket ljus och ser därför vit ut. Skulle tippa på att repan går att rätt lätt och smärtfritt att polera bort då en hundklo?(heter det klo på hundar?) inte är speciellt vassa. Till trådskaparen. Åk till närmsta rekondare som vet vad han pysslar med och låt honom testa att polera bort denna. Mvh


Vad grundar du din åsikt på ang. MR.cap? Har dom vaxat en bil och denna tendens kommer upp så kan det ha med saken att göra? Då vax fyller igen en del repor. Tvättades bilen rätt eller svamp utan nogrann avspolning? Förklara istället vad du betalade och vad dom utförde för typ av tjänst istället för att bara klanka ner på ett företag! Därför jag inte vaxar privatbilar, just p.g.a många inte kan förstå den dåliga hållbarheten, repor som kommer fram efter tiden m.m.


Om du känner med din tumnagel i skåran.. känns den djup då? Vassa kanter längst med skåran? Man kan smälta in färgen i skåran med hjälp av maskin med högt varvtal å grovkornig rubbing. I 95% av fallen så går repan bort.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka