vita fläckar på röd lack!!någon som vet hur man blir av med dessa?

hej har en röd bil som jag polerat och waxat för några månader sedan, och gjorde samma sak nu igen när den började bli lite matt men de är vita fläckar kvar efteråt är de någon som vet hur man blir av med dessa? tips uppskattas:) tack på förhand!!



Svar på inlägget: vita fläckar på röd lack!!någon som vet hur man blir av med dessa?



Bättre rubrik buddy Annars låses tråd. Mvh


okej de är gjort nu:)


Vore bra om du kunde visa några bilder hur själva fläckarna ser ut. Men troligtvis har du inte fått bort allt oxid. Hur gör du när du vaxar? Använder du maskin? Vad använder du för polerings medel?


jag tvättar bilen först sen när den är ren så polerar jag med maskin först använder jag polish sen wax båda var från biltema denna gång är det där felet kan vara? man ser inte fläckarna på 10 meters håll men man ser de om man går närmare de är ljusa rätt så stora fläckar:( ska man rubba eller något eller använda polish och wax av annat märke? mvh flamestone tack på förhand:)


om det är oxid så ska du ge dig på med rubbing . men det kan samtidigt vara så att du har polerat för mycket så du har kommit ned till grundfärgen och då ska du ju självklart inte polera mer utan ta till färgsprutan. men du kan testa lite med att ta våtslipspapper med riktigt fint korn 6000 eller liknande med mkt vatten och lätta längsgående röresler inte roternade om det blir värre så är du nere i grundfärgen annars bör fläcken försvinna och då kan du polera upp ytan igen


okej tack för tippset ska testa det:)


Har du vita fläckar i lacken så kan du köra med en finkornig rubbing och efter det lägger du på ett nytt lager vax. Som jag har förstått har du en "solid" röd lack och då brukar de där "vita" fläckarna lysa om man inte polerar mer än en gång.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka