Repiga Dörrsidor ( Plasten )

Köpt en liten bil som har dörrsidor i delvis mörkgrå plast.Förra ägaren har nog haft hund inne i bilen någon gång så det har blivit repor/skrapmärken på plasten.Inte djupa repor men tydligt vita. Någon som har någon medel att rekomendera för att dölja/bättra dessa repor?? Har provat vinylglans/shine och en annan Vinylmedel(vet ej vad den heter ) utan bättre resultat.Plasten blev lite mörkare men reporna är kvar och lika tydliga.



Svar på inlägget: Repiga Dörrsidor ( Plasten )



Mörkgrå? har den varit svart innan? Men i vilket fall så finns ju "blackwax" på biltema


Plasten på dörrsidorna är Mörkgrå. Blir det svart med blackwax?


Det lär bli bra ja, tror inte de blir svart men du får en "mörkare" grå färg skulle jag tippa på. Något åt det hållet Grejen är att den har svarta färgpigment som kan dölja din repa/skada. Så har jag fått för mig att det ligger till.. Kostar 50-60 kr på biltema och det är inga pengar alls i det hela för du har säkert en massa plastdelar på din merca också tex


Skall ta och prova denna blackwax.Tack för hjälpen,finns det andra alternativ så är det bara och skriva. ( Mercan är Såld för ett tag sen nu Enda plasten i den bilen var instegslisterna och stolparna mellan dörrarna som var i Beige färg


black wax från biltema är värdelöst. Det blir visserligen mörkare av den men den sätter sig inte på plasten utan den ligger som en tunn hinna över och om du då råkar komma i kontakt med den så färgar den. Tar du mindre så att den inte färgar av så blir det inte mycket till skillnad vad gäller färg. Ska man dessutom använda den på plastdetaljer som sitter på utsidan av bilen så rinner skiten bara ner på bilen. Det är inget jag skulle rekommendera.


Låter inte så bra. Något annat att rekomendera kanske??


Om du bara vill ha bort dom vita reporna så gar det att ta en vanlig tuschpenna.. Rita i och sen dra bort överflödet med fingret, så det bara stannar färg i repan. Kanske inte det bästa och snyggaste tipset, men billigt och helt okej beroende på hur noga man är Du kan ju alltid testa innan du köper något.


Funkar nog inte så bra tuschpenna då det är lite utspritt och inte endast repor utan även fläckvis med skrapmärken. Har testat biltemas Vinylfärg i grå.Men den var inte ens i samma kulör,mycket ljusare. Bästa vore nog något med mörk färgpigment som sätter sig bra.Vinylfärgen från biltema var inte så bra på att suga fast sig på plasten.


Testade igår med Black Wax (turtle wax) men blev inte mycket skillnad.Inget alls nästan.Sätter sig inte riktigt.Skrapmärkena som är ljusa/vita döljer den Inte alls.Provade smörja på 3-4lager men ingen skillnad. Var även inne på mekonomen och fråga efter Vinylfärg som dem tydligen skulle ha( Auto-k ).Men inget sådant fanns i deras sortiment.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka