Fråga: Få bort gammalt klister från plasten (interiören)

Hej. Rev bort en ful glasögonhållare som satt ovanför handsfacket i Jettan, givetvis så satt den med dubbelhäftande tejp. Gick lätt att ta bort den men det blev en del klister kvar. Har prövat biltemas klisterborttagare och grönsåpa funkar ej. Kan man ta Aceton eller liknande? Tips Tack Mvh



Svar på inlägget: Fråga: Få bort gammalt klister från plasten (interiören)



Ta lite försiktigt men lacknafta. Det brukar ta det mesta.


biltemas label off funkar nog


T-röd funkar bra. använd en bomullstrasa och dutta på lite i taget, sedan tar du en ren yta och torkar av med. Tar lite tid, men det kommer inte synas efteråt att det varit något där.


Jag har kört med Lahegas Herofix, men jag vet inte om det finns i vanliga butiker då vi tog det till vårt företag. Men det funkade perfekt! /Stefan


Den S U G E R kan jag säga Neä, aceton, lacknafta eller T-röd får testas


Label off är skitbra man måste dock använda den på rätt sätt o gnugga lite, men den tar sådär lagom bra. ska du ha BORT saker rekomenderar jag cellulosa förtunning som tar färg o allt, lämnar dom flesta metallerna rena, vissa mjukare metaller (tenn mfl) smälter dock bort.


Jo tack jag vet hur den används och den är inte bra tkr iaf jag. Det är gammalt klister som ska bort från plasten inne i bilen inte någon metall. Imorgon ska jag se vad som finns att använda i garaget.


jag vet, menade bara att du inte ska ha det på plast för den smälter bort tills det bara är metall kvar.


Ne cellulosa blir väl i häftigaste laget, lite aceton på en sån där bomullstuss och dutta kan nog funka.





använd inte T-sprit då det torkar ut plasten bortom all räddning, bättre med lacknafta som är "fet" och inte torkar ut på samma sätt.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka