Polera och vaxa mina alufälgar hur går jag till väga?

Jo tänkte fixa sommarfälgarna inför nästa säsong men undrar lite hur jag ska göra, det finns ju lite oxid på de men inte mycket och de är lite matta så skulle vilja polera upp de o vaxa dom så de blir blanka o fina och inte blir smutsiga på bara några dagar Dessa fälgar är det jag vill få fina igen. http://www.garaget.org/?car=160327&image=1512402



Svar på inlägget: Polera och vaxa mina alufälgar hur går jag till väga?



Börja med att tvätta dom med syra. Sen något annat riktigt bra fälgtvättmedel typ Lahega Wheel Clean (eller Sonax fälgtvätt Nano nånting i vanliga affärer. Riktigt bra!!) Sen lägger du på valfritt vax för hand på fälgarna, låter torka till och sedan torkar bort. voila! DOck så blir fälgar ALLTID skitiga på några dagar, vaxade eller ovaxade. Skillnaden är att om dom är vaxade så släpper skiten myyycket enklare.


Okej Men vad är det för syra jag ska ha??


Dom ser inte kalas-skitiga ut nu när jag tittar mer noga - så du kan nog hoppa över det steget. Lahega WheelClean eller Sonax fälgtvätt är det du behöver!


ah okej Tackar. Är dock mycker skitigare nu men är mest bromsdamm som lagts sig så:)


Köp biltemas fälgrengöring och spraya på och rengör med fälgborste. gör samma sak på "baksidan" innehåller syra och luktar apa. men det tar bort det mesta=) ang försegling. lägg på ett lackskydd om du inte vill vaxa efter varje tvätt. fireglaze är billigt och bra.


Tack för den infon



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka