Hur ska jag få bilen ren?

Börjar bli rätt less nu för jag får aldrig bilen helt ren. Specielt huven. Bilen står alltid parkerad under ett träd som fäller otroliga mängder pollen. Så efter 1 dag är bilen helt knottrig. Problemet jag har nu är att huven alltid är knottrig, och det ser ut som färger krackaljerat ungefär. Ser riktigt taskigt ut om man kollar nära. Hur får jag detta rent? För jag går inte på med polermaskin förns det är rent. Provat med alla möjliga produkter hos en lackerare. MR cap och allt möjligt. Går inte bort?! Ska jag behöva våtslipa hela jävla bilen?!



Svar på inlägget: Hur ska jag få bilen ren?



sitter knottrerna kvar??? känns dom? vad för avfettnnig använder du??? Jag kan rekomendera Prickbort de tligger inom samma serie som vi använder oss av på jobbet. vi beställer avfettning från macserien går det endå inte bort så kan du använda lera o dra framoch till baks när du schamponerar bilen... men använd INTE avfettning i samband med lera.. då försör du leran... funkar inte det så är det bara polering som gäller tyvärr... om inte Mr CAP kan det så borde dom inte hålla på med bilvård... men testa lera först... finns att köpa jag kan fixa en bit till dig om du känner att du inte hinnar nån annanstanns... mvh


Prickbort är väl knappast avsedd för att ta bort pollen-"prickar"? Det är ju mer för asfalt och tjära väl...?! Och använd INTE lera på bilen om du inte ska polera hela bilen efteråt. Lerar man bilen så krävs det att man polerar rent och fint efter.


nej prickbort funkar fint de tär ett bra medel.. tro det eller ej.. nej lera funkar fint även om du inte skall polera bilen... allt hänger på handhavandet... finns olika leror fin mjuk. hård. tja you name it... testa o lera.. men ja kan nästan svära på om att om du skall ha bort dina "polenprickar" helt så måste du nog polera bort den.. även om du får bort toppen på pricken kommer du har kvar spår från den som kommer synas ..


Har provat med olika avfettnignar men får den aldrig lika ren som i början av sommaren. Ska prova köra en helpolering av hela bilen och se vad resultatet blir. Ändå dags att lägga på lite skydd inför vintern.


köp "riktig" avfettning som används av proffsen.. men annars är de bara o polera bort skiten med maskin och sen lägga på vax o lack skydd så släpper de lättare sen..


Jag har annvänt riktig avfettning, hjälper inte. Får bli polering och försegling. Orkar inte bry mig längre



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka