Lackbättring på röd bil, göra det så osynligt som möjligt?

Kan man lägga på klarlack i efterhand om man upptäcker att själva lackstiftet blir lite matt ?



Svar på inlägget: Lackbättring på röd bil, göra det så osynligt som möjligt?



ja men testa först om det går att polera så de blir blankt istället för att du klarlackar btw,behöver fortfarande svar på min fråga Vad blir bäst?Vika upp maskeringstejpen och lacka och sen polera bort skarven eller samma som innan fast klarlack direkt på utan att polera. Tänkte mest ifall klarlacken på sätt o vis "smälter ihop" övergången mellan den gamla och nya lacken genom att nyansen över hela den klarlackade ytan kanske ändras något?


lackade igår och polerade upp lackbättringen lite lätt idag men vart besviken, som väntat så vart det en nyansskillnad mellan den nya och gamla lacken och jämfört med innan poleringen så var skillnaden större. Och jag lackade med precis samma lack som jag använde vid en tidigare lagning och jag har använt mig av samma procedur men där kan knappt ens ett tränat öga sen en skillnad. Hur kommer det sig?


Sitter i samma stol som dig! Många har sagt att använda AUtosol? Med att polera så ska de inte bli så! så detta ska testat imorgon


lägg på färgen i omgångar tag sedan ren förtunning i sprutan och lägg tunt lager på skarven och där du har fått sprutdamm. jag skulle inte lägga på klarlack på på solid färg efter som den skall bli bra ändå men det kan skilja sig . där emot om du har metalic så blandar du ju inte in härdare i färgen utan denna kommer först i klarlacken.


glömde en sak , innan polering går det fint att använda mkt finkornigt våtslipspapper för att ta bort det sista av sprutstänk . sen på med polermaskin men låt det torka rejält innan du påbörjar poleringen helst något dygn så att färgen är riktigt härdad annars kan du förstöra allt och då är bara att börja om



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka