Förnya plasten under motorhuven?

Gjorde motortvätt idag och när allting är blött, specielt dom svarta kåporna så ser dom så nya och fina ut, men sen när det torkar kommer det gråa utslitna repiga kåpan fram.. finns det något sätt som man kan få bort repor eller iaf göra plasten svartare? utan att köpa nytt.. mvh



Svar på inlägget: Förnya plasten under motorhuven?



värmepistol e bra på en del plaster, prova på nåt litet som inte syns så mkt o se om de gör nån skillnad, annars biltemas plastfärg


Silicon spray


Turtle Wax Black Chrome! Det e ett mirakel medel, tar en stund att arbeta in och du vill inte få det på något där det inte ska vara, men när det är klart så har du riktigt fin plast!


Tackar, testade värmepistol men funkade ej.. okej, är det ungefär som bumpershine? tesade iaf lite bumpershine men blev lite ränder, behövs nog fler lager.. men är ju inte samma sorts plast.. så vill gärna ha något som är till för den plasten..


tack får lägga lite papper runt om då.. ska till mekonomen imorn så de borde väl finnas där?


Ja det gör det nog. Använd "läkar handskar" Latex handskar alltså, För det sätter sig som fan. Samma sak med kläderna, ha på dig arbetskläder. Funkar ju så klart med andra handskar än latex också men dem e smidiga tycker jag


Jag använde Auto smarts "Vinyl Dressing", tyckte det var helt okej ändå:)


Varför uttala sig om något man inte vet tillräckligt om? Du får ursäkta, men silikon ska man hålla sig HELT borta från fordon som kan behöva lackeras om i senare tillfälle. Vill lackeraren vara riktigt hård om han får reda på detta, så kan han tacka nej till lackjobbet. Kan lackfirman tjäna mer på, än att få silikon i lackboxen. Som sedan smittar av sig på flera lackjobb efteråt sedan.


Du som vet så mycket:) silikon finns överallt på bilar (fett,spray,slangar,kablar,div bilvårdsprodukter) du menar att en bil med silikon produkter någonstans inte går att lackera? Det är som att säga att en polerad bil inte går att lackera.





Nä, men silikonspray lär sprida sig långt från det stället man sprayat på och då blir det problem. Det är inte direkt som en silikonslang som sitter still på sin plats. Och ja, det är silikon i vissa bilvårdsprodukter och de ställer till med långt mer problem än vad många känner till den dagen en omlack behövs...


Förstår man inte skillnaden mellan silikonslangar och silikon på sprayburk så ska man inte uttala sig i frågan. Och ja, du har rätt i att det finns silikon i vissa bilvårdsprodukter, men dom som använder dom har ingen aning om att det är det. Det står inte direkt: "Nu med SILIKON i" på flaskorna... mvh. David.


5-56 funkar också bra. /Tommy.


5-56 är fuktutdrivande och torkar ut plast. Funkar för snabbt resultat, men plasten blir bara sämre och sämre ju längre behandlingen pågår. Mvh. david.


Vanlig matolja funkar, håller kanske inte för evigt men vad gör?


Tack för tipsen.. har ännu inte testat något, motorn har dött så känner ingen vidare lust att putsa.. men ska bli.. dock så testa jag matolja.. olivolja på baklyserna.. ganska matta.. men blev rejäl glans efteråt får se om de håller i sig bara..


Vinyl Shield.


Dog efter motortvätten? mvh. David


näe den nå annat fel, toppen är kaputt ;(



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka