Ta bort sliprepor.

Hejsan. Jag har försökt få bort lite sliprepor från skuff luckan utan större resultat. Har maskin med olika hårda trissor och även en ull sak eller va de heter. Resultatet ser bra ut i ca 1 vecka å sedan ser man reporna igen. Något bra tips på medel man kan köra med? funkar autosol (stavning) till detta?



Svar på inlägget: Ta bort sliprepor.



Vad använder du för medel? Vad använder du för maskin? Hur grova är reporna?


de jag kör med är sonax rubbing å maskinen har ställbart varv men enkel trissa. (vet ej märket just nu) reporna ser ut at vara gaska så djupa.


sonax kommer du inte långt med.


Sliprepor säger du. Har du slipat eller menar du helt vanliga repor som uppstått genom "slitage" ? Mvh. David.


det är troligtvis förra ägaren eller någon som jävlats med honom som som fixt dessa fina repor.


Möjlighet att ta ett kort och lägga upp här? Mvh. David.


en bild vore bra som Torlejf skrev, då ser man direkt om man kan göra något åt det. men är det ner till grundlacken så kan det bli svårt. Men så länge repan inte är djupare än klarlack/bilfärg så brukar det gå att lösa=)


Bild fixas nu på förmiddagen. Vad ja kan se så är reporna inte ner till grundlacken.


här kommer de 2 bilder. (mobilkamera)





Det såg inte vackert ut.. Jag skulle nog ha våtslipat med väldigt fint papper och sedan polerat upp lacken igen. Men viktigt att inte slipa för mkt och beroende på hur mycket färg det finns kvar på luckan så kanske det inte går att slipa alls. Läst att många rekomenderar 3M Perfect-it III Fast Cut till repig lack. http://www.umeabilfarg.se/?artnr=3M09374 Det kanske är värt att testa ?


tror nog de är som du säger. hur fint papper ska jag börja med?? 4000-8000 å mycket vatten?


Räcker du avsluta med maskin och 3000 våtslip. Sedan går det lätt att polera. Frågan är bara hur mkt material du har att arbeta på, på en sådan gammal bil?!


de är en 92 så den har några år på nacken. dessutom import från Holland. så den är inte utsatt för mycket rost. får tacka för alla svar. lägger upp bild på resultatet efter slipning och polering.


Fy vilka repor


börja med 1500 och avsluta med 2500-3000 papper.. Polera sedan upp det med maskin. Men ta det försiktigt.. är lacken tunn så slipar du lätt ner till grundfärgen... Edit: Hur djupa är reporna ungefär ? Är de väldigt djupa så kanske du måste lägga i ny färg i reporna med tex ett lackstift och sedan våtslipa luckan och polera upp den.


ser sjukt djupa ut ,med p1500 lär du gno tills du är blå i fejan ,börja med 1200 ,funkar inte det så lacka om den istället 1.1200 2.1500 3.2000 maskin 4.rejäl rubbing


även om jag skulle behöva lacka om så lär de ju slipas men testar med detta så märker jag ganska snart hur mycket jag har att jobba med. blir ju knappast sämre.


man känner inte reporna med naglarna som man brukar kunna göra med vissa andra typer av repår. men tror de ligger runt 0,2-0,5mm


Är reporna så djupa så är det kört. Om inte bakluckan är mellanslipad i klarlacken och flera lager klarlack. 200-500my är väldigt mkt material om det bara ska vara i klarlacken! Och att börja med torrslip 1200 med maskin går utmärkt, dock onödigt att komam efter med 1500 sedan. Så antingen börjar man med 1200 eller 1500. Och att avsluta med 2000 våtslip med maskin går, men går att korta ner poleringstiden rejält om man avslutar med P3000 Trizak.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka