Spola av nylackad bil -avfettning?

Hej. Fick tillbaka bilen idag, ej färdig men det är en annan historia. Hur som helst så när jag lämnade in bilen hade jag inte tvättat bilen på 2 veckor = mycket salt och skit, den har stått på verkstad i drygt 1 månad nu och jag får ångest av att den inte blivit tvättad. Jag vill avfetta och spola av bilen, lackskydd åker på om ca 2 månader, men våtvax kommer att börja användas om ca 1 månad när lacken är härdad. Vågar jag använda avfettning? Ca en vecka sedan det mesta blev lackat. vissa detaljer kanske lite nyligare. Om jag bara sprutar avfettning på de ytor som EJ är nylackade så det kanske bara rinner över de lackade ytorna när jag spolar av den, är det okej då? Mvh Andreas



Svar på inlägget: Spola av nylackad bil -avfettning?



du ska inte ha avfettning.


Jag skulle inte tvättat bilen än på en vecka. Skulle bara sköljt av bilen (INTE med högtryck) Bilen rostar nog inte bort om den behöver vänta på tvätt en vecka till.


Kan väl använda den här tråden istället för att skapa en ny. Jag kommer att få en ny motorhuv av VW om några veckor (1-3) och den blir ju då naturligtvis nylackad. * Jag ska alltså låta lacken härda innan jag slänger på något lackskydd (Fireglaze har jag), korrekt? Härdning ca 2 månader? * Jag ska inte använda något polermedel innan jag slänger på Fireglaze på denna nylackade yta? * Sedan när det gäller tvätt, något jag ska tänka på här, förutom att inte använda avfettning första veckorna? Ska jag istället undvika helt att tvätta bilen tills jag kan börja använda avfettning? * Några speciella schampon man ska undvika på nylackade, ej lackskyddade, ytor? T.ex. är ju TurtleWax Superwash ganska kraftigt, om än väldigt effektivt. PS. När det gäller avspolning använder jag ej högtryck utan vattenslang med "pistol"


2månader och vänta på och polera/tvätta låter väldigt mycket vi polerar av grejorna dagen efter vi lackat dom, går hur bra som helst men då har grejorna härdat i 60graders hetta i boxen under natten Avfettning skulle jag inte använda


polerade min omlackade bil två dagar efteråt på grund av att lackeraren våtslipad o gjorde ett dåligt efterjobb men det blev då kanon iaf..



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka