Biltemas polermaskiner

Hej. Såg på biltema att de har två st polermaskiner med dubblet poler huvud. Den ena maskinen oscillerar och den andra vibrerar tror jag. Vilken ska man eg ha???



Svar på inlägget: Biltemas polermaskiner



Tycker det verkar konstigt, om nån anledning så känns det som att det bara blivit fel nånstans och att det är samma maskin. Nån som varit i varuhuset och kollat? Mvh. David.


tror de har olika art nr faktiskt


har då bara sett en dubbelhättad, den riktiga -Osc. Sen nån enkel har jag för mig de har...


Ja, det har dom, men enda skillnaden är att det är en extra 2:a på slutet, vilket är typiskt om man vill lägga in en dublett i ett register av nån anledning. Mvh. David.


Det kallas för polermaskiner men de duger endast till vaxning. Har testat en sådan, den är för svag.


Den maskinen med dubbla hättor funkar utmärkt! Men köp andra hättor, de som medföljer duger till att lägga t ex lacksydd men inget annat. Själva maskinen fungerar dock klockrent.


OK vilka hättor är det som gäller då?


testa Sonax medelhårda. De funkar ganska ok. Men mycke beror på vad du skall ha den till (har du djupare repor? och vad för polermedel du tänker använda.


Kör med andra hättor som flera skriver. Sen får du ju självklart inte samma "riv" som med en enkelhätta, vilket är en fördel med maskinen. MVH Janken





Kan man inte få bra resultat med Biltemas maskin så är det inte maskinens fel. Den maskinen klarar allt en hemma-fixare behöver. Man kan alltid få det bättre, men då är man ingen hemma-fixare längre. Mvh. David.


Använder ni polermaskin för att applicera vax?


Håller med. Jag har en sån och tycker den funkar kalas för så lite som den kostar. Att man sedan måste använda andra hättor än de som feltema säljer, det är en annan sak. Och jo, jag har testat andra maskiner oxå, tex. Top Tool och ´Flex.


Okej, då är du usel på att polera=) http://www1.garaget.org/archive/27/2627 . 234151.jpg http://www1.garaget.org/archive/27/2627 . 230714.jpg http://www1.garaget.org/archive/27/2627 . 235660.jpg Den är körd med en sådan dubbelhättad =) Inte biltemas men de är samma billiga mög som har använts.


Ja, det är här Biltemas maskin slår dom andra billiga som ser likadana ut. Biltemas kan du nämligen justera hastigheten på, så när man lägger på vax kör man på "MIN" och när du polerar du på "MAX". mvh. David.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka