Lackskydd/vax

kan man polera upp med sonax bilpolish och sen bara dra på fireglaze? lr ska man vaxa mitt i mellan med typ sonax hårdvax?



Svar på inlägget: Lackskydd/vax



Polera/rubba med te.x lahegas Finecut eller powercut beroende hur sliten lacken är.. Använd te.x en maskin med dubbla hättor som motarberat varann för att undervika rosor i lacken.. Efterbehandla med deras bananvax. Skit bra..


grejjen är de att jag redan har köpt bilpolish och hårdvax.. sonax grejjer givetvis. men less på vaxa/ polera min rödabil hela tiden därav frågan med fireglaze vilken ordning ska man använda dom?


Bra val med Fireglaze! Betydligt bättre än skitvax;) Efter du polerat lacken, bör lacken "spritas" alltså tvättas med avfettning eller sprayas med final inspection och torka med mikrofiberduk. Sedan är det redo för Fireglaze.. Denna metod för att få bästa hållbarheten på lackskyddet.


alltså inte vaxa mellan polering till fireglaze?


Inget vax efter polering med polermedel. Fireglaze fastnar inte lika bra då + hållbarheten blir dålig.


hmm sonax bilpolish innehåller ju vax.. blir till att handla nå annat poler medel då?


Är det en röd flaska där det står bara "Sonax: Bilpolish" då ska det fungera. Men om du har något annan att det står polish + vax så skippa det. Har själv Fireglaze på min o jag polerade med Sonax röda flaska innan lackskyddet o det fungerade bra. rengör lacken efter poleringen innan fireglaze, med en microfiberduk.


jo exakt en sån sonax bilpolish har ja köpt:p även sonax hårdvax.. men sak samma=) blir de nå schysst resultat då?


Jo fireglaze är ett riktigt bra lackskydd.





ja, eftersom att de skrivit så, så borde det stämma:) polera med sonax först, tvätta ordentligt, sen fireglaze..


ska man polera med torkat polermedel lr blött?


Man polerar med polermedlet? Hur tänkte du? Att lägga på medlet, låta det torka och sen torka av det? Så gör man med vax och lackskydd, inte polermedel. Undrade du om man ska använda vatten när man polerar så kan man göra det med vissa medel, dock inte alla. Mvh. David.


vad ska man rengöra lacken på en metallic bil med då innan man lägger på fireglaze?


Det...kanske.....


Eh?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka