Fråga om bla bildammsugare

Läste precis om en bildammsugare från Black & Decker, och undrar om någon har erfarenhet av denna? http://www.blackanddecker.se/homeproducts/productdetails/catno/PAV1205/ Bra eller dålig? Sedan undrar jag om sk transformatorer som tex denna:http://www.jula.se/e-Sales/esa/ItemDetails.jsp?@where.ItemID@EQ=604066 Funkar dessa eller är det bara skit? Vad kan man egentligen driva med en sådan? skulle en vanlig dammsugare funka? Antar att bilen ska stå på tomgång, annars drar man väl ut batterier direkt.



Svar på inlägget: Fråga om bla bildammsugare



Dammsugaren duger gott till det den ska... Men förvänta dig inte samma sugkraft som en vanlig dammsugare. Har inte just den modellen utan en tidigare och är helnöjd med den. Mvh Ps om jag fattat det rätt.. Du behöver INTE ha bilen igång när du dammsugar. Har du ett kasst batteri så kanske men inte annars.


Tack för ditt svar, ok låter ju bra. Menade vi samma sak? dvs att om man använder en s.k. transformator som omvandlar strömmen så man kan driva tex en vanlig dammsugare, så behöver man inte ha bilen på tomgång?


Vet du vad en dammsugare har för effekt? 2000W på en höft, beror på modell förstås. Men det tömmer batteriet ganska snabbt!


Ok ja det var det jag tänkte, att det inte skulle funka så bra. Men tänkte om bilen stod på tomgång och laddade batteriet samtidigt.


Det bästa är ju om du kan dra ut en sladd ifrån huset eller så. Men ska du dammsuga med hjälp av en transformator (dessa pallar oftast bara 300W om det inte är en dyr transformator) så bör du ha bilen igång under tiden, på tomgång.


Ja man får göra så, bor i lägenhet, men man kan ju dra en sladd från fönstret. Tack för ditt svar.


Om du driver en vanlig dammsugare som tex är på 2000 W så kan strömförbrukningen hamna på uppåt 170-200 A beroende på inspänning till omvandlaren, då har jag räknat med 90% verkningsgrad hos omvandlaren och det är inte ett orealistiskt värde. Det finns ingen chans att generarorn orkar ge laddning till batteriet när motorn går på tomgång, i så fall måste det vara en dammsugare som är på mindre än 1000 W.


Då var det till och med värre än jag trodde.


Då slipper man fundera mer på detta då, hehe. Tack för Era svar.





Man kan säga att det blir ungefär som att köra en lite större startmotor hela tiden, det drar ju en del ström. Min startmotor drar ca 100 A i sommartemperaturer och ca 170-200 A vid kallstart i -20 grader.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka