Hjälp! Rökdoft i bilen!

Hejsan gott folk! Har idag köpt en bil och fick den till ett mycket bra pris och exakt den utrustningen jag ville ha. Det enda tråkiga med bilen som jag verkligen är emot är att såklart den enda ägaren till bilen har haft roligt och rökt i bilen och det luktar fan! Nu till min fråga! Finns där något billigt sätt att bli av med doften? Vill helst inte lämna in den och få den rekondad för 6000:- Hört något om yoko air. Någon som har erfarenhet eller vet någon som testat dem och kan svara om det funkar? Vettigt pris på dukarna iaf! Tacksam för all hjälp! Ha d fint



Svar på inlägget: Hjälp! Rökdoft i bilen!



jag har hört att man kan ställa in en skål med ättika ett dygn eller något.


en del ättik och en del vatten, ha i en skål i bilen ett par dagar


kaffebönor kan funka med


jag har hört att även kaffe-sump ska funka


tack för alla snabba svar! ska faktist testa e där med ättikan efter hittat lite tips på google så har jag sett antingen, ättika, almoniak och kopp kaffe kan hjälpa. om någon har erfarenhet av yoko air får gärna berätta lite om den! Stort tack till alla svar kul att man inte blev dumförklarad av köpet och fick hjälp istället!


Hade en svårt inrökt 740 där det nog hade gått att använda säkerhetsbältena som nikotinplåster en gång i tiden. Körde knepet med ättika och det var borta över en natt... Om doften kom tillbaka vet jag inte för jag sålde bilen rätt omgående.


Tjenare. Yocoair funkar. Fast på lång sikt. Jag körde sprayen i min bil och la en sådan dyna i bilen och det tog bort röklukt. Men bilen var avställd över vintern så jag kan inte säga hur fort det går. Så för min del funkade det på lång sikt och inte direkt som det står på deras hemsida. Du kan ju läsa om det medlet på http://www.luktfritt.nu Sedan tror jag säkert att du kan lsöa det själv genom att använda samma ingredienser som yocoair kör i sina flaskor. Att betala en massa mer för färdigblandat är ju bara bekvämt. /ena


En bra början är att rengöra all klädsel, inredning, paneler och rubbet. Sen kan man testa all knep. Det bästa men dock dyrast är en ozonbehandling. Dock så får du ju då åka till en rekondfirma. Mvh. David.


Ibland kan det gå bort och ibland inte! Beror på hur länge dom har rökt i bilen!





åter igen tack för alla svar och hjälp! Var inne på volvo idag och snackade med en kille som sa att de kunde få bort rökdoften i bilen skulle inte vara några problem och det kostade 500kr. Ozon ngting hette det de gjorde, ingen anning om vad de gör men får de bort rökdoften är det kanon! Sen är det jobbiga kvar och tvätta bilen invändigt paneler och vidare. Jaja fick iaf bilen billigt som bara den så lite jobb får där väl vara hehe!


Man ställer in en ozonmaskin i bilen ett dygn ungefär. Så renar ozonpartiklarna luften typ. Personligen mår jag illa när jag känner ozon-doften efter att ha rekondat en massa bilar.. haha


Det är inte alltid det hjälper även om man kör flera ggr med maskinen... Ibland är själva ozondoften i sig ganska bra på att maskera rökdoften ett tag. Kan hålla med om att det inte luktar gott.


Jag hoppas verkligen inte att det kommer lukta illa efteråt men han på volvo sa bara att det inte skulle vara några problem att få bort lukten med hjälp av ozonmaskin och han sa iofs heller ingeting om att det kunde lukta illa efteråt! Det är iaf värt att testa för 500:- tycker jag och funkar inte det så blir det till att ta in ättikan hehe! Tack för hjälpen grabbar! MVH


Har för mig att de finns en spray som mackarna brukar sälja som heter Odor-x.. Den kostar under hundringen, prova de först om du inte har gjort de redan. Bara ett litet tips innan man får slanta stora pengar.


Sånt döljer bara lukten för tillfället!


Håller med ovanstående, först så måste "nikotinsmeten" tvättas bort. Efter en väl utförd rengöring så försvinner även stanken.


ha också ätika o vatten i en hink och en trasa och tvätta allt inne i bilen också



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka