Skit sitter fast i lacken

Hej. Jag köpte en Golf II igår från någon bilhandlare eller vad man ska säga... I alla fall så tvättade de av bilen innan jag kom och köpte den och körde hem den, innan jag körde hem så hade lacken inte torkat helt, så då såg den okej ut. Men när jag var hemma när den hade torkat så var lacken vit-prickig och så såg det ut som att det hade runnit på vissa ställen. Jag tvättade av den idag med avfettning, bilschampo, men det hjälpte inte, det sitter fortfarande kvar! Sedan provade jag att köra med polermaskin och polish, men det hjälpte inte heller. När jag provar att gnugga för hand med en trasa så går det bort lite, men inte helt, och trasan blir brun, det ser ut som att man har gnuggat i rost eller nåt. Jag kan visa med två bilder hur det ser ut: http://data.fuskbugg.se/skalman01/---------DSC00176.JPG http://data.fuskbugg.se/skalman01/-----DSC00179.JPG Först undrar jag vad fasen det är för nåt som sitter fast i lacken, sen undrar jag såklart vad jag ska göra för att åtgärda detta?



Svar på inlägget: Skit sitter fast i lacken



Pröva med lite rubbing! Polera bilen ett par gånger under en månads tid så försvinner små prickar ofta. Du frågade även var prickarna kommer ifrån, min kompis far jobbar inom sjöfart och berättade en historia om en som parkerat en bil relativt nära en båt som höll på att bli målad. Bilen hade efter ett par timmar varit täckt att små prickar av färg från båten. Hurvida detta stämmer eller ej låter jag vara osagt.


Okej, jag kanske ska prova någon grövre rubbing kanske, om det finns


Kan det inte vara avfettning eller nåt som har torkat fast?


Mkt riktigt så ser d ut som gamla synder me avfettning.. Trist men går o rädda! Rubba o polera den i flera omgångar o sen ett riktigt bra vax eller t ex Fireglaze så blir d nog toppen!


jaaa ja torkat lösningmedel minsann. waxa på bara


Hörde liknande historia om när StenaLine i Göteborg skulle bli om målad då det var en parkering 400m längre bort. Vinden tog färg partiklarna å landande på alla bilar som fick målas om! Tur de finns försäkring:P


Apelsinskal kallas det för när det blir så .. dåligt grund jobb.


Tyvärr kan ja inte hålla med om de där! då de ser ut som när man använt avfettning sen låtit de vart kvar! för de är inge i lacken som är fel... Testa polera och rubbing som nån innan sa


Någon har använt ett petroliumbaserat avfettningsmedel och inte sköljt och tvättat bilen ordentligt. Det är bara att lämna in bilebn för en rekond för att lösa problemet om du inte vet själv hur man gör. Prova med en rubbing dock en KEMISK rubbing ingen som polerar "av" lacken. t.ex Smartabs Take-off.





borde det inte funka med en cleaner typ sonax extreme, skulle ha provat det den tar mycket sånt, min bil hade massa gula fläckar som försvann när jag körde med den.


Som flera har nämnt här så är det så att personen som tvättat bilen har antagligen avfettat den utomhus och låtit avfettningen sitta kvar för länge i solskenet. Det enda du kan göra för att få ett lyckat resultat är att polera bilen. Ta "grovrubbing" till att börja med, sen "lättrubbing" för att sedan vaxa. Kör allt med maskin.


testa me kallavfättning.. på en trasa o gnugga lite.. alt lackrengöring


det kan inte vara kalk från vanligt dricksvatten som tokat? blir vita prickar om vattnet är kalkrikt.


tror inte de har me lackeringen att göra, min röda saab blev exakt likadan efter att den tvättats i biltvätt å den var långt ifrån nylackad. Vetefan varför


känner du prickarna då du stryker handen över lacken ? i sådantfall kör med "lera" ett mkt effektivt sätt att få bort "flygrost" färg stänk osv osv som inte ska finnas där. sen polerar du bara efter det o lägger på vax så ska du se bilen blir mkt mkt fin o blank...


Man känner inte prickarna. Jag känner till den där leran du pratar om, jag har varit på praktik på Ditec och har använt den några gånger. Kan man köpa en sådan lera någonstans?


Får du någon glans i lacken? Har du provat med tipsena du har fått?


hejhej dom vita prickarana är att dom har använt för stark medel men de e ingen fara köp en flaska rubbing vid namn lahega 11 heter den å då får du bort allt på din bil o den kommer att se prima ut sen


Jag har provat det mesta, ja. Det ända som jag inte har gjort är att fråga efter ett förbannat grovt rubbing, för de som jag har provat fungerar inte.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka