Mettalic polish på "ej mettalic"-bil?

Tjenare! Var så att jag polerade bilen för första gången, och använde mig utav Sonnax polish(för alla lacker) 250ml. Började närma mig taket, då flaskan/burken tog slut. så det räckte precis till taket. Men jag ville ta lite på insidor och inte bara på utsidan, så jag åkte och köpte en till sonnax flaska, nu på 500ml, så att det skulle räcka. Kommer hem och ser att det är till mettallic Nu till frågan, kan jag använda mettalic polish på en "ej mettalic"-bil? ska sedan lägga på ett lager wax, och nästa fråga då, finns det sonnax lackförsegling? Om det inte finns, kan man typ lägga på Turtle Wax's lackförsegling, eller skär det sig då? Tacksam för ORDENTLIGA svar! // Freddan



Svar på inlägget: Mettalic polish på "ej mettalic"-bil?



Du kan lägga turtle wax. Man måste inte använda samma märke, alla har samma slutmål, att bevara lacken. Det där med metallic respektive icke metallic polishar är lite falsk marknadsföring, många är i stort sett samma sak. Funkat utmärkt att använda på båda lackerna för mig under åren.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka