Hur får jag bort alla tvättrepor efter maskintvättar?

Efter att ha fått en ny framspoiler och sidoplåt så har jag sett hur otroligt repad bilen är i övrigt.... Tidigare ägare var en pensionär och har tydligen kört samma biltvätt som har repat bilen hela bilens livslängd, så det är masssssor av små små tvättrepor. Man ser ett tydligt mönster. Hur ska jag lämpligast få bort dem? Går det att polera ner på något sätt eller är det bara omlack som gäller?



Svar på inlägget: Hur får jag bort alla tvättrepor efter maskintvättar?



Tvättrepor går självklart att polera bort med rätt medel bara och rätt utrustning


Om det inte är djupa tvättrepor så går det att polera bort dem. Kör en rubbing. Skulle dock rekommendera lite bättre kvalitet på rubbingen. Kör själv alltid med Autosmarts Amaze Tuff http://www.smartab.com/images/produkter/amazetuff.jpg Behöver du gå på lite hårdare på reporna så se till att du kyler lacken. Du kan t ex ta vatten för kyla så att lacken inte blir skadad. Sedan är det bara att köra en polering. Där använder jag Autosmarts Mirror Image.


Ah okay, får ta och testa detta då! Köra med polermaskin eller? Har ingen idag men har hört rätt gott om biltemas dubbelhuvud autotech eller var det är, med några andra polertrissor självklart. Tips på där?


Polermaskin är ett måste. Använder Biltemas polermaskin med dubbelhättor,tycker den funkar riktigt bra. Dock skulle jag rekommendera typ denna http://www.jula.se/EsaImages/item/preview/010017_c.jpg. Personligen kör jag gula trissor (Hårda).


Att rekomendera en roterande som nybörjarmaskin är inte det bästa man kan göra. Visst, han kan säkert få bort repor utan problem med denna maskin, men skadan han kan göra är desto värre. Att ta bort tvättrepor med maskinen med två trissor från Biltema är inga problem, med rätt polertrissor och rätt medel går det mesta med denna maskin. Skillnaden är TID. Du får inte ha bråttom, utan ägna en dag åt att göra bilen fin. Stressar man blir resultatet bara halvbra och sen stör man sig på det tills man gör om det. Börja med Biltema-maskinen är mitt tips. Mvh. David.


Tack för tipsen! Om man aldrig börjar någonstans med en roterande polermaskin, hur ska man lära sig isåfall? Jag tänkte gå loss lite på min 740 först för att öva in mig lite och kunna göra lite misstag (förhoppningsvis inte) innan jag går på S90n. Tid har jag gott om och ett garage att stå i Det här med temperaturer, när kan man börja med detta? Har hört att man inte ska polera eller vaxa under 15 plusgrader, stämmer detta?


Du får det enklare att lära dig köra MC om du körde moped när du var 15. Hänger du med? Man måste börja med det lättaste för att sen gradvis öka. När du vet hur mycket Biltema-maskinen klarar av och hur länge du behöver polera på samma panel så har du lite mer koll. En roterande kan gå ifrån succé till fiasko på några sekunder. 15 grader brukar vara en riktlinje, men saker som luftfuktighet och sånt spelar också in. Nått du ska undvika så mycket det bara går är att stå i direkt solljus. Det funkar, men allt blir 10 gånger jobbigare och polermedlet kommer uppföra sig väldigt konstigt. Kort sagt, inga problem att polera nu.


Temperaturen är beroende på vilket medel du använder, vissa medel fungerar inte alls bra under ca +17 grader och vissa fungerar ändå. Jag kör med trutest serien och dom vill gärna ha 17-19 grader för att "bete" sig på rätt sätt. Att tänka på med roterande maskin är den nöter fruktansvärt om du kör "emot" skarvar, den utvecklar hög värme (extra försiktighet på lackerade plastdelar), dom lämnar polerrosor vid grövre medel. I övrigt så är det högre avverkning vid grova repor på en roterande jämfört med en dubbeltrissa. Om jag skulle valt en maskin att börja med så är det en dubbeltrissa med en arsenal av olika trissor. Lycka till!


Vill inte vara jobbig men... beror ju lite på hur djupa reporna är det räcker nog med Amaze eller Take Off. Snackar vi mycket oxid så får man gå på med buffer eller amaze tuff. Kyla behöver du inte göra det kladdar bara onödigt mycket, håll lite koll medans du kör genom att känna med översidan på handen och använd ögonen. Kör hellre två gånger än att du bränner lacken, dock ska det bli varmt men inte BRÄNN varmt. Avsluta med Mirror eller Platinum.





Om man ska rekomendera bättre kvalitet så är det nog inte AMaze tuff som man ska tipsa han om! Amaze tuff döljer fruktansvärt mycket!! Som sen kommer fram då du tvättat bilen några gånger! Om man inte är MEDVETEN om det och spritar bilen så kan man bli grymt lurad utav att det SER bra ut! Medans det i själva verket bara är dolt... Och mirrorn är det samma sak med, dels döljer den och sen har den en dålig hållbarhet jämfört med bättre medel! Texta gärna nångång att tvätta ut mirror ur trissorna med diskmedel.. sen testar du att tvätta ur Meguiars NXT Tech Wax på samma sätt... Då märker du skillnad på hållbarheten!! Mvh!


Amaze är inte en kemisk rubbing den"slipar" alltså döljer den inte, reporna går bort. Samma sak med Take off (kemisk rubbing med hjälp av värme) eller Buffer (samma) det döljer inte, det tar bort. Du har ju rätt i en sak, det är skitviktigt med behandlingen efter man tagit bort oxid och repor, ett bra vax är A-O för att skydda arbetet man gjort. Jag brukar efter "rubbing" ta på mirror sen lägger jag silver seal skyddar sjukt bra. Sen är det bara att hålla efter med tvätt och regelbunden vax så har du en spegel i lacken ......men alla tycker ju lite olika man får försöka hitta sin grej


Tack för alla genomgående kommentarer! Amaze tuff verkar bra! Vad är det för specialvax du pratar om? mirror? silver seal? Vet ni några bra affärer eller är det mekonomen som gäller? Tack!


Jag har en del små mörkgråa linjer i min solidsvarta färg så antar att dessa är polerbara. Man känner dem inte med någon nagel och jag polerade och försökte rubba igår med maskin men tyckte inte jag fick bort dem. Ytan blev ju silkeslen o fin men de små reporna som mest ser ut som kontraster i form av streck är kvar. Har jag för klen rubbing eller måste jag stå på samma ställe länge med maskinen (claes ohlsson)? Körde med en väldigt gammal burk sonax rubbing. Bilen är ju fin nu men tittar man så ser man reporna:(



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka