Metallblästra aluminiumfälgar?

Hej! Tänkte att jag skulle snygga till mina gamla jp-fälgar. Eftersom att de har en metallblästrare på farsans jobb skulle det vara smidigt och billigt. Men jag är lite orolig över hur aluminiumet tål en metallblästring, någon som har några erfarenheter? Tack på förhand



Svar på inlägget: Metallblästra aluminiumfälgar?



Ta det väldigt försiktigt så skadar du nog inte aluminiumet


Stoppa inte in alu fälgar i en bläster med stål eller metall i då har du snart inga fälgar kvar. Blir som att skära i smör med varm kniv. Vi har både slung bläster med stål kulor i och en handbläster med sand på jobbet. Sand bläster är att Rekomendera.


eller ännu bättre, vatten eller glasbläster


Precis! Såg felet haha


Visst f*n kom på att blästern jag använde till att blästra aluminium använde glas.


okej tack för hjälpen! Blir att skippa den blästringen då.


det går att blästra med stål...!! men blir lite grov yta...men inget som lite grundfärg inte täcker...!! men rekomenderar att lämna in dom på glasblästring eller nötskal helt klart värt att slippa göra jobbet själv...


Det går fint att blästra alu fälgar har just gjort det. Mitt tillvägagångs sätt:Blästra (ta ett så snällt medel du har möjlighet att få det blir bara midre jobb när det ska slipas) Slipa 180 papper(inga slip repor syns) här ska man lägga ner MYCKET tid var noga det lönar sig Alu grund Filler bör slipas för bästa resultat. jag gjorde inte det så det finns lite onödiga gropar och märken men inget som stör mig. Topplack + klar lack. Mina vart hur blanka och fina som helst enda är att slipa gärna fillern så att de blir helt släta. men det går fint ändå.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka