Fälgtvätt hjälp!

Hej! Jag ska tvätta alufälgarna inför den ljuva sommaren, men jag har ett problem. det sitter en väldigt jobbig svart beläggning på en av fälgarna. Jag har provat avfettning (av väldigt miljöfarlig kaliber) och förtunning... samt skurat med en diskborste... men det lossnar ändå inte . finns det något annat super-duper übermäktich kick-a*s medel man kan använda? Mvh: Robin.



Svar på inlägget: Fälgtvätt hjälp!



Testa med diesel


Det ska provas! Tackar!!!!


Finns väldigt starka medel, tex Wheel cleaner 350. Blandar man den rätt så koncentrerad och kör med borste så får man oftast bort det mesta i smutsväg som fastnat.


Tack för tipset!


http://www.performancemotorcare.com/aca . 2000_s.jpg Det enda rätta ^


jag hedde på syra på ett par fälgar ja hade men då var de inte bara skiten som släppte


Herobiol är det du ska ha.


Om det inte går att lösa sk*ten så får du väl polera/rubba bort det med polish/rubbing/lackrengöring


Tröd:)





Tack så mkt för tipsen! har slitit som en dammsugare på LSD i flera timmar nu och blandat varenda kemikalie jag hittat i kem-förrådet på jobbet, men skiten släpper inte.. J***a h******s j****r. jag SKA ha av skiten. ska prova lite av det ni skrivit här! tack för ert tålamod


itouch rekomenderar utmärkt medel. Dock är inget übermäktich mot smut som verkligen grott in samt gett skador på lack. Jag har sj märken efter bromsdamm efter bankörning på mina sommarfälgar och endast omlackering hjälper tyvärr..


Jo, funderar på omlack istället.. provade med en dremel förut och slipade lite försiktigt och det verkar som det ätit sig in i lacken... &%#¤&%¤#/% åskmoln och &%/#¤%¤¤# förbaskat.


Jag brukar få en del sånna jobbiga svarta fläckar och de släpper bara om jag skrapar bort de. Eftersom jag tvättar ofta så brukar det räcka med naglarna kan du inte ta nåt sånt där "fiskben" och skrapa bort det med?


Provade med en stålborste då blev det repigt, men det FUNKADE!!!! Yes jajaja!


aj jag skulle inte sätta stålborste på mina fälgar menotroligt att du inte fick bort det med disel för jag antar att det va asfallt som satt på fälgarna det får jag ta hand om varje sommer o funkar meddisel eller bio avfettning ju, men hoppas att fälgarna inte ser för illa ut


Lahega Alkaclean 28 har jag använt några gånger både till plåtfälgar och lm fälgar.. Syran löser upp all smuts, bara spruta på och låt verka nån minut sen spola av så är det rent, lmfälgarna blir blanka o fina och plåtfälgarna har blivit mindre rostiga. men sitter det för länge så löser det upp färg och allt annat. är inte till för att användas på alluminium, men funkar bra Skyddshanskar är bra, bränner nåt för jävligt om man får det på händerna, även mycket otrevligt att andas in...


använde vanlig fälgtvätt från sonax tror jag.sticker i ögonen och skiten bara rann av fälgen.och det var riktigt skitigt på insidan.


Jag har också svarta "fläckar" på mina alu-fälgar. Har provat med turtle wax fälg rengöring och spillrans plastborste, funkade inte. Fick inte bort det med naglarna eller stålborste (Provade lite en en kant). Ska prova med diesel imårn!


Ammoniak! Men lukta fan inte på det... Då ångrar du dig sen att du gjorde det, jag lovar!



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka