Biltvättmedel som är snäll mot miljön

Nu när lagar och regler mot miljön börjar bli hårdare .. så börjar man inte kunna få tvätta bilen ordentligt.. om man inte har en så kallat oljeseperator i avloppet.. som biltvättar har.. så enligt lag så är det förbjudet att förorena naturen men avfettning och annat liknade medel.. kommer inte ihåg paragraferna.. men det går att hitta.. så tvätta bilen på garageutfarten är med andra ord förbjudet eftersom det rinner rätt ut i avloppet.. då kommer frågan Finns det några medel som man får använda utan att den svenska lagen säger stopp.. ge gärna tips på på schampo osv..



Svar på inlägget: Biltvättmedel som är snäll mot miljön



Man får tydligen fortfaronde tvätta bilen på en grusgång eller på gräsmattan Men de flesta bio-avfettningarna är ju nedbrytbara, och alla kända märken har shampoo som är miljömärkt.


haha.. tror jag har hittat ett bra svar på frågan.. men inte på allt.. det kanke finns medel som är skonsam mot miljön.. så den frågan kvar står.. http://archive.corren.se/archive/2007/8 . dvxofy.xml


hd grön e svan märkt.


Miljövänligt tvättvatten: 5 liter vatten 1 liter 40%ig sprit ett par centiliter citronsyra Så miljövänligt att det även kan drickas. Lite väl dyrt i längden kanske, men det fungerar faktiskt.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka