Är det värt extra jobbet med polish?

Hej! Jag ska snygga till en av våra bilar nu i helgen. Ska köra med lackrengöring och vax åtminstone. men är det värt extra jobbet att köra en omgång med polish? Vill ha en blank och snygg yta men det är ju inte heller någon utställningsbil. Blir det väldigt mycket bättre med polish? Mvh Emil



Svar på inlägget: Är det värt extra jobbet med polish?



Blir håret rent med schampoo? Såklart det blir bättre. Men sattsa på en dubbeltrissad maskin från biltema. Nästintill idiotsäkert med. Du kan inte misslyckas. Mvh anton j


Klart att du ska polera. Kommer bli mycket bättre. Kan jag säga även fast jag inte sett din bil. Kör med ett bra medel. BRA trissor och en billig maskin från biltema. Lite vibrationer dör man inte av de få gångerna man använder den. Och den är inte så mycket skakigare än de andra maskiner jag har provat. Dock skulle jag personligen köra rubbing med en enkeltrissig maskin. Om jag inte fått allt om bakfoten så är polish samma som rubbing?


okey, men jag har nu en enkeltrissa som pappa tydligen redan hade hemma. Jag hade en tråd om vilken polermaskin jag skulle köpt. Men det ska nog gå bra det med. Han sa att det var en turtle maskin men såldes billigare under ett annat namn. Mvh Emil


Är detta en sån där stor klump med en väldigt stor polertrissa på? Som man håller i två handtag? Isåfall kan du kasta den. Mvh. David. EDIT: En sån här undrar jag om det är;


japp, så ser den ut.


Då är det ingen idé att du ens provar med polish, kommer bara slösa tid. Jag får bättre resultat med handkraft än vad den polermaskinen kan göra, dessutom snabbare pga dess klumpighet. Tyvärr duger den maskinen enbart till vaxning, och det är knappt den funkar till det heller. Köp en dubbeltrissa-maskin på Biltema för några hundralappar, sen köper du Autosmarts gula trissor på t.ex rusta eller Micro. Dessa trissor är dom lättaste att få tag på, därför tipsar jag om dom. Och det var nån som skrev att rubbing och polish är samma sak, det stämmer inte. Polish är ett väldigt fint polermedel som duger till det mesta. Rubbing är betydligt grövre och ska användas vid extrema fall, djupa repor och sliten lack och så vidare. Mvh. David.


Blir självklart bäst med en enkel trissa. men om man kanske inte har kunskapen och erfarenhet bör man väll inte köra det med grov rubbing på en enkel trissa att börja med. Plus att om du rubbar bilen måste du ju efterpolera med för att få bort polerrosor och hologram.


neien! polish användes till metallic lacker! rubbing till röda lacker då röda lacker oxiderar rubbing är polish storebror om man säger så ska man använda rubbing på en metallic lack så bör man ta det försiktigt då rubbig slipar mycket mer!


Precis, att ge sig på sin bil med enkeltrissa och rubbing helt utan erfarenhet kan sluta väldigt illa. Just därför börjar extremt många med Biltemas maskin med dubbla trissor. Det går inte att göra fel med den! Sen när man kan kontrollera den och vet vad som krävs så kan man ju alltid testa en enkeltrissa, fast med en finare polish i början. Mvh. David.





okey, då tror jag att jag köper en sån dubbeltrissa på biltema imorron. Måste nog ändå köpa avfettning. Men sen gula trissor, är det något speciellt med dem? Men finns det risk att man kan göra mer skada än nytta om man kör med polish? jag har vaxat bilar i 4-5 år så jag är inte helt grön men alltid gjort det för hand innan.


Polish och maskinen från Biltema är en idiotsäker kombination, det kan bara bli bättre. Tänk på att maskera lister och sånt innan du sätter igång så sliper du riskera att köra fast polermedel på listerna. Dom gula trissorna är hårdare än dom vita man får med till Biltema-maskinen, alltså avverkar dom mer tillsammans med polishen vilket innebär att du får bort mer repor och får bättre resultat. Dom vita du får med är toppen att använda till att lägga på vaxet med. Lycka till! Mvh. David.


okey, tack för svaren då. Men nu när du Torlejf ändå är här i tråden, vad är det för nått du sprutat på på din 206:a när du tvättar? har faktiskt aldrig sett det.


Det är schampo, med en skumpistol. Går att få liknande effekt om man använder munstycket med en flaska på som man brukar få med till högtryckstvättar. Ett roligt sätt att tvätta en bil på. hehe. Mvh. David.


okey, hehe. Funkar det bra?


Det löser upp ganska mycket skit utan att man rör bilen, och det är det som är fördelen när man är poler-tönt. Mindre skit på bilen när man "svampar" desto mindre repor uppstår. Mvh. David.


okey, får väll ta å testa det nån gång


Ett tips:Använd INTE biltemas vita trissor (som dessutom följer med maskinen) dom är jättemjuka. Köp med dig ett par hårdare trissor. Va för cleaner å vax ska du använda?


Det tipset var det en smart kille längre upp som tipsade om... just det ja, det var ju jag. mvh. David.


Ja säger att han inte ska använda dom alls utan att köpa en extra uppsättning gula trissor. Tkr inte dom vita är bra till ngt



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka