Hjälp med förslag på produkter för polering.

Nu ska jag äntligen byta ut de gråtråkiga plastpartierna mot nya delar lackat i svart. De nya delarna ser fantastiska ut vilket självklart är kul, tyvärr är det inte lika kul att se resten av karossen där lacken har några år på nacken. Jag var idag och inhandlade en polermaskin för att polera upp allt gammalt så att det matchar delarna med ny lack. Vad ska jag använda när jag polerar? Ska jag börja med rubbing och sedan något "snällare" för att sedan avsluta med hårdvax? Jag ska förbi Biltema i morgon och handla lite prylar så det skulle vara praktiskt om någon kunde ge mig tips på produkter från deras sortiment.



Svar på inlägget: Hjälp med förslag på produkter för polering.



Just deras sortiment har jag ingen koll på. Men börja med en polish, fungerar inte det, kör rubbing. Risken finns att om du kör rubbing så måste du gå över en sväng till efteråt med polish för att få bra resultat. Avsluta alltid med lackskydd (vax) eller lackförsegling.


Vad köpte du för polermaskin? Enkel eller dubbeltrissig? Rekommenderar att du hellre handlar sonax eller lahega produkter än från biltema. Finns på de flesta mackar, autoexperten, mekonomen mfl.


Köpte en enkeltrissa från Swedol, 4USE tror jag att den heter (deras egna "kinamärke"). Om jag går på Sonax eller Lahega, vilka produkter i deras sortiment ska jag välja?


Köper du lahega så rekommenderar jag deras Nr 17. Är en väldigt snäll lite grövre cleaner som plockar reporna väldigt bra och är lättarbetad. Går inte reporna bort så har de en väldigt stark rubbing som heter Nr 11 men den ska man vara väldigt försiktig med då den är väldigt grov. Angående sonax så har de konsumentprodukter som heter cleaner, polish. Prova med deras cleaner och gå grövre om det behövs.


Tack för svaren, ska se vad jag hittar i morgon. Lahega verkar dock vara lite svårhittat en lördag om man tittar i Lahegas åf-lista.


Autoexperten har hela sortimentet.


Men i sthlm verkar det bara vara en verkstad med butik som har öppet på en lördag och den ligger på fel sida om stan.


Om lacken har mycket beläggningar (Trädsav, kemiska föroreningar, fågelplupp) så skall du helst "lera" den först. Gör man inte detta innan polering på en "förorenad" lack så tycker jag att man gnider för kråkorna. Finns främst på Micro, här är 2 sorter: http://www.sonax.se/s203241.html http://www.meguiars.se/index.php?_room= . mp;_page=1 Efter detta så tycker jag att du kör på med Sonax Xtreme Cleaner som är effektiv men ändå "snäll" att använda. http://www.sonax.se/s202200.html Kör sen på lite hårdvax om du vill ha längre hållbarhet på glansen, skadar definitivt inte såhär års. http://www.sonax.se/s301100.html Lite mycket smygreklam men lycka till iaf!


Vilken del av stockholm bor du i?? Är väldigt säker på att jag sett Lahegas produkter på mekonomen i Täby.





Lera behövs nog inte, det är inte så stora ytor som kan bli förorenade då taket är tyg och allt bakåt glas Innehåller Sonax Xtreme Cleaner ett slipmeddel?


Finns strax söder om stan...


Nej, inte vad jag vet. Ang. leran, var kör du mest med bilen och hur står den parkerad?


Bilen har bara rullat nått år så lacken har inte varit så exponerad.... Hur använder man "leran"?


Hehe, ok. Då är ju inte Täby ett alternativ dårå


kan varmt rekomendera detta paket. http://www.lj-trading.se/webshop/index. . ductId=360


Är inte "Intensive Polish 30" ett för grovt polermedel? Vad jag vet så är det enbart tvättrepor i lacken på min M3a, alltså inga grövre repor. Eller kan "Final Finish 40" vara ett bättre alternativ?


Casy: Final finish kommer duga perfekt till nivån på repor du snackar om. IP är ett lite grövre medel.


Du använder ett glidmedel som du får med kitet och sen bara gnuggar du försiktigt med leran och eftertorkar med en torr frotéduk.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka