Säkerhetsfilm på framruta och lyktglas

Hej, Visste inte riktigt var jag skulle lägga denna tråd, men det känns som det kan passa här. Har funderat att dra på säkerhetsfilm på framrutan och lyktglasen. Viktigast är framrutan förstås. Tänkte göra det efter jag bytt den - så att den stor emot stenskott och blästring o.s.v. Om filmen blir sliten så byter man den, istället för rutan. Vad tror ni om detta? Någon som gjort det? Ska inte vara någon toning på rutan, utan helt genomskinlig. Det är inte i syfte att försvåra inbrott o.s.v., utan enbart högre motstånd mot stenskott och blästring. Har hört att man inte ens får sätta helt genomskinlig film på framrutan, stämmer det? Hur håller sig en film i tvätt tror ni?



Svar på inlägget: Säkerhetsfilm på framruta och lyktglas



Jo det är så - det beror på att rutorna redan har max begränsning i ljusgenomsläpp och även om du htitar en helt transparent film kommer den blockera viss mån av infallande ljus = inte okej. Sen om de kommer anmärka på det på bilprovningen eller inte - det är en annan femma.


På en besiktning frå man aldrig ha någon sorts film eller toning på rutor eller lyktglas.


Inte okej som sagt, men frågan är om det ens syns ifall det görs ordentligt. Tvätt och så står det emot, iaf på vanliga lyktor, så jag ser ingen anledning till att det inte skulle klara av att sitta på vindrutan.


Stämmer inte, eller ja, det är möjligt att det -är- så, men, polisen bryr sig nog mer än bilprovningen (att bilprovningen inte bryr sig innebär dock inte att det är lagligt, men, det vet vi ju redan) Har frågat detta på 3 olika stationer, och fått precis samma svar; Så länge det inte påverkar ljusbilden så bryr de sig inte det minsta. Och detta har kommit från två stationschefter och en "vanlig knegare".


kan intyga då jag hade gul film på min saab och blev stoppad både flygande och fortkörningar alldrig något tjabel om filmen på lamporna, Dock får det bara vara vitt eller gult sken frammåt så allt annat är förbjudet. Men ang framrutan kan jag inte yttra mig om:)


Ja nej, jag tog "säkerhetsfilm" som just genomskinlig film. OCH det är även den genomskinliga filmen jag pratat med folket på stationerna om. Mest för att skona strålkastarna, eller ja plast"glaset", från blästring.


Jag jobbar på besikta bilprovning och vet vad som står i våran handbok för att bedömma film. Sen kan man ju kanske ha en snällhets faktor om det bara är transparent. Men enligt boken så godtas inget.


Rutan slits inte så snabbt. Tror nästan att en film blir repig fortare än rutan. Om du har problem med blästring av rutan så skall du slutta ligga så nära andra bilar. En gyllene regel är att om man kan läsa reg.nr. på bilen framför i 90kmh så är man för nära.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka