Rost och lacksläpp

Har en saab 9-5 sc 2002.. Har råkat ut för lite lacksläpp på bakluckan samt att det börjar komma rost längst ner på bakdörrarna i början av skärmen samt lite på motorhuven efter stenskott. Min fråga är hur åtgärdar man det på bästa sätt själv utan lämna iväg det till en lackerare? Har provat grundfärg med spray sen orginal lackstift men det släpper efter ca 5 tvättar. Kan informera om att det är bara ytrost inga hål så att säga så det behövs nog inte spacklas någonstans. Någon med bra förslag?



Svar på inlägget: Rost och lacksläpp



I vilket fall som helst så måste rosten bort innan du lägger på lack, annars känns det ogjort. Rosten tas bort med rostlösare eller en punktbläster. /Benny


http://forum.pingens.se/viewtopic.php?f=7&t=3 bra guide som jag ska prova på, har köpt syran de använder, har provat på skymda ställen och verkar funka bra. Om du inte vill använda syran så blästrar du med punktbläster från t.e.x biltema, eller slipar med maskin.. det tar dock bort mycket matrial. Du lär nog få spackla hur du än gör.


jag tackar för tipsen vad skall jag använda sen tycker ni köra med spray grundlack sen orginal saabs färgkod och spray? har nämligen aldrig hållt på med lack så vet inte om jag vågar gå på med spruta lär bli dyrt också eftersom jag inte har några maskiner/verktyg...


Ja, när du spacklat, slipat och rengjort, så är det grundfärg (rostskyddande) kollar du under motorhuven så ska det finnas en metallskiva där som visar din färgkod, brukar va tre siffror, sen åker du till en lackeringsfirma eller saab och ber om en sprayburk. även klarlack om din saab har det. Det går bra med sprayburkar om det bara är smått du ska lackera.


Ja då kör vi på det vill gärna ta tag i det innan skiten sprider sig:P


Ja :p inte roligt med rost, men det är väldigt svårt att få det bra första gången, finns många bra guider på internet, många som gör på olika sätt också.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka