Hjälp med att få bort färg från min bil!

Lång historia kort, bilen blev stulen, sprayades och rollades svart. Tur nog har jag vaxat den ganska mycket det senaste, vilket gör att färgen flagar bort lite. Bilen står idag på skadecenter och väntar på granskning. Men till er som kan detta, finns det medel som löser färgen bra utan att skada orginal lacken? Bra att läsa på lite innan f-bolaget försöker lösa in den pga lackeringskostnader. Bilder finns på min sida. mvh



Svar på inlägget: Hjälp med att få bort färg från min bil!



Stackars dig. Jag vet inte om det går att få bort bara ett lager utan det kan vara så att det kryper ner i flera lager om man smetar på färgborttagningsmedel. Kommer inte ihåg vad det heter men det fin medel som är starka. Lycka till med Volvon!! /Benny


Thinner kan fungera, risken när du gnuggar är väl att den blir matt. Men det borde gå att polera upp. En härdad 2K klarlack ska däremot inte kunna förstöras av thinner. Beror ju också på vad dom har sprayat/rollat den med för färg..


Varm högtryckstvätt på nära avstånd med korrekt vinkel mot den överlagda lacken. Man får bort det mesta då. Börja där det har flagnat bort så ska du se, men se till att ha bra kräm i högtrycken


Främre delen av bilen verkar vara sprayad med vanlig svart sprayburk, bakre delen med någon svart färg som ligger ganska tjockt lager av. Den rollade delen är ännu inte helt torr.


Låter ju väl, har hetvattentvätt på jobbet 120 celsius, bara mata på? fast bilen får jag ju inte hem än..


Då ska det inte vara nått problem. Är förmodligen bara 1k. Köp en jävla massa thinner och en tryckspruta, sen äre bara att bada på och torka av! Men du kanske borde testa KJensens tips först, kanske fungerar bättre


Men det är ju KJensen som är TS och ville ha hjälp!!! /Benny


Han menar förmodligen Sellit´s tips med högtrycken.


Det kan du ha rätt i. Sorry att jag inte tänkte på det. /Benny





TS, du skriver "jag är inte ny medlem" utan du har varit medlem sedan 2009-12-24 och du har fortfarande inte lärt dig att man ska posta sina trådar i rätt forumsdel? Denna skulle kanske passa bättre i bilvårdstråden? Färg fås för övrigt bort bäst med 3st avluktade vaniljwunderbaum (1gång)


Haha oj, råkade klicka fel av misstag. Självklart ska den ligga under bilvård


Flyttar tråd


120 grader och för länge kan skada plåten. ska du värma upp all plåt så mycket låt den då kylas långsamt och släng inte på kallvatten direkt. absolut inget thinner. du löser färg (orsaken du får matt lack om du tar de på original lacken är att du löser och tvättar bort klarlack). kolla med en lackfirma va dem säger. i värsta fall se hur långt försäkringsbolaget är villiga att gå med på en hellack. får du ut en ok summa så kan du ju demontera de mesta själv och lämna in bilen på lackfirma så blir de ju inga D/M kostnader Lycka till med bilen!


hehe menade inte helt bokstavligt att jag skulle körapå 120 grader, inte mer än 70-80 antagligen;) Då går väl thinner bort då. Ska se om jag hinner upp till volvo lite imon och se om den rollade färgen torkat ordentligt. Förhoppningsvis flagar den av med.


Har hört att sprayfärg inte ska gilla kallavfettning?


Det stämmer. Egen erfarenhet från moppetiden


De är väl ingen klarlack på orginal tgul färgen ?


Nej de är inte så klart .för tgul är en solid lack utan klarlack sök så får du svar.


Om ja inte mins fel så har även vag en del färger utan klarlack. Bla den gula som sitter på polo 6n1



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka