Rengöra fronten ifrån döda flygor mm

rätt så vanlig problem ( kanske finns rean en tråd ) i alla fall, sommaren närmar sig och alla flugor och annat smått som flyger runt och gör kamakazy attacker in i fronten på min bil, för att sedan lämnar sina döda svårtvättade kroppar några effektiva och enkla tips på hur man rengör bilen ifrån döda flugor mm ?



Svar på inlägget: Rengöra fronten ifrån döda flygor mm



Avfettning + en grov men mjuk svamp som jag köpte på Shell några år sedan. funkar kanon


I och med att flugorna innehåller äggviteämnen så stelnar de och vanlig reguljär avfettning biter inte på det så bra. Turtle har ju insect remover som är bra. Sen en insektssvamp som nämnts ovan är också fint men ta det försiktigt så du inte repar lacken.


Använder själv Shells avfettning o tycker det funkar riktigt bra.


Jo men då behöver du nöta lacken med svamp. Kanske skrev lite korkat ovan men det jag menade var att kör man en insektsborttagare som t.ex insect remover från Turtle så behöver man inte svampen som ofta repar lacken och gör den matt...


Polera bilen ordentligt och vaxa den så lossnar dom utan medel sen.


Du kör inte så ofta i Norrland va? ;-) Hahaha


Kan inte annat än att hålla med. Vaxar min bil ca varannan månad och har aldrig behövt använda medel för att få bort småkryp. Bara spola av bilen, svampa och sen är den ren. Då bor jag ändå i södra dalarna där vi har enormt mycket mygg och skit.


Klart vax eller lackförsegling hjälper jäkligt bra, men då det kniper så är insect remover el dyl en bra hjälp! :-) Men jag håller med, en bra polering och ett rejält vax så har man inte bara fin glans utan även ett bra skydd mot insekter med mera.. även fint grus och sand lämnar mindre spår då..


Du har aldrig använt vax va? Du behöver inte ens röra dom. Högtrycks tvätt och dom e borta.





Har bara bott i norrland i 25 år


Har bara drivit eget bilvårdsföretag ;-)


Sen finns det nåt som heter "flugbort" har jag för mig. Det är jävligt bra också!


Jaha. Då måste jag göra något rätt när jag får bort mina så enkelt. Eller det kanske e olika på Norrländska och Stockholmska flygfän?


insect remover funkar bættre æn avfettning ialf har jag kommit fram till. Ska prova o polera samt vaxa bilen før iår som næmts i tråden så får vi se hur bra det blir efter de.


K40 Hygien säger jag. http://www.konsumentkemi.se/wp-content/ . ien-PI.pdf Funkar klockrent då det löser upp sånna fetter som flugfäna innehåller. Mvh Mr_Lööf


Hd grön funkar fint !



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka