Uppfräschning av motorn 740,

Hej, ska byta vattenpump på 740in och när jag ändå har allt nerplockat så tänkte jag passa på att fräscha upp motorn lite. Skulle behöva lite hjälp med tips och trix på hur jag smidigt får bort all olja och skit som finns. På oljetråget så tänkte jag bara få bort all olja som finns, var riktigt fin färg på den under all skit, sedan tänkte jag fylla i med ny röd färg på blocket samt med silver färg ungefär där vid spridarna, Vad kan vara bäst färg att använda till detta? Har röd hammarlack hemma, kan det tänkas vara dugligt? På motorbalken samt lite runt om där så tänkte jag måla svart, någon typ av svart massa som skyddar mot rost också, samma sak där, vad kan det smidigaste sättet vara att få bort all skit? något medel som man kan duscha på som löser upp oljan så det bara är att torka av ett par gånger och någon borste man kan använda (tandborste, diskborste eller dylikt)? Lite provisoriskt så tog jag thinner på en trasa men man smetade bara ut allt Och sista funderingen är om det finns färg som man skulle kunna ha på grenrör? eller nå tips på hur man kan få det att se skapligt ut Så här ser motorn ut i dagsläget Mvh Jonas



Svar på inlägget: Uppfräschning av motorn 740,



Ut med hela motorn och gör det ordentligt inte lönt annars !


Mja håller med om att måla blocket och så inte är nå vidare, dels för man inte kommer åt överallt, sen lär det bli färg på slangar, skruvar m.m. Och att sitta bakom ratten och veta att det är halvdant är inte så roligt, skulle jag tycka då, men det är ju upp till dig Jag skulle dragit över med högtryckstvätten överallt, först avfettning. Sen köpa en uppsättning penslar, små och stora, och fräsha till överallt. Sen kanske lackerat vissa detaljer, som man kan skruva bort enkelt, eller som sitter på plats på ett bra ställe. Kanske byta ut eventuella slangar så det är nytt och fint


Jag kommer inte att lyfta ur motorn utan göra det så gott det går ändå, kan ju inte bli värre än det ser ut nu typ... Men jag är berädd att lägga ner tid osv så maskera slangar osv är inga problem, funderar mest kring vilken typ av avfettning och tillgång sätt för att få bort oljan på bästa sätt är


Någon sorts av kallavfettning.. t.e.x:http://shop.bollnasbilvard.se/kombi-del . c-713.aspx Sen högtrycksspola, (tar inte på mig något ansvar vid något fel) :p Men se till att täcka över känsliga delar. Då lär du får bort det värsta iaf, sen kan man ju ta en pensel/borste, spraya på lite avfettning och gnugga bort skiten.


Och stålborste på blocket, om du nu tänkt måla det ändå. och andra delar som inte syns och är lackerade :p


Lyfta ut motorn tar Max 2 timmar och det blir ordentligt gjort!


Kolla på min 945a, tog en ganska stark kallavfettning (snåla inte!). Låt avfettningen verka i nån minut sen om du har tillgång till en kraftig högtryckstvätt med hett vatten så blir de riktigt bra! snåla inte heller med vattnet men stå inte och dränk fördelaren i fem minuter så borde de mesta försvinna! Vart ju inte hundra runt hela motorn men helt klart dugligt eftersom man slipper stå och skrubba med borstar och ha sig så gjorde jag iallafall, lycka till!


blev ju riktigt fint! Vad använde du för kallavfettning?


jo lite skillnad blev de och de behövdes! Var en avfettning som vi hade på jobbet så säkert nått till industri, kan kolla nästa gång jag är där men en dunk kallavfettning från Biltema eller liknande borde funka lika bra!





Yes, tack för det!


högtryckstvätta ordentligt ploka av alla utrustning på motorn insug grenerör och dyligt så bara topp och block sitter där kan man säga. Sen får du försöka få bort gammla färgen sen efter det äre bara att pensla på motorfärg finns på mekonomen som håller bra finns i rött och svart och nå mer välj vad du vill ha. Hitade även en motorfärg i silver på spreyburk på mekonomen den jag köpte vart inte blank däremot sere ut som fräsch aluminium kan man säga det funkar om man vill ha det fräscht men inte blinigt.


Har tänkt att jag skulle ladda upp bilder på hur motorn blev efter uppfräschningen, men glömde av det, men men bättre sent än aldrig, så här blev det iallafall Före: Efter:


Stiligt, otrolig skillnad!


Blev riktigt fint


Stiligt! Hur gick du till väga? vilka medel?



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka