Tvätthall att hissa upp bilen och tvätta undertill i Stockholm

Söker efter GDS-hall i Stockholmsområdet där man tillåts hissa upp bilen och tvätta med högtryck. Vet att en del mackar tagit bort tvätt vid lyftarna.



Svar på inlägget: Tvätthall att hissa upp bilen och tvätta undertill i Stockholm



har du prova google.se?


okq8 rinkeby spontant fick svänga in i nöd där en kväll i vintras då ja fått isbildning i alla fyra fälgar = obalans


Säger också rinkeby! Enda jag kan komma på


Tack, riktigt illa om det bara är Rinkeby kvar alltså. Bara hoppas det går att backa upp bilen på rampen


Det finns en tidigare tråd om detta (som jag startade!). http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=235794 Tråkigt att det redan blivit så ont om liftar på tvättplatserna! Har själv letat i vinter utan att hitta någon i Sollentuna. OKQ8 säger att de håller på att ta fram något slags underspolningsmunstycke så att man kan spola med bilen stående på marknivå. Låter tveksamt tycker jag. Tydligen är det olycksrisken med liftarna som gör att de försvinner. Jag skulle vilja kalla det dåligt underhåll av liftarna, med bra service på dem så tror jag att de är säkra. De har ju funnits hur många år som helst på "Gör det själv" platserna så varför skulle det nu plötsligt var farligt?


För dyrt antagligen att reparera lyftarna när de rostar sönder av vattnet. Svårt att tänka mig att pelarlyften skulle fallit ned på någon. Slutar väl med att man får gjuta en betongramp själv


okq8 i tyresö har om jag inte minns helt fel GDS hall har dom iaf. sen tror jag att ett okq8 i bromma har okcså.. dcok den är jag osäker på.


okq8 i bromma kan kolla upp den till nästa vecka


I Rinkeby finns det ingen som helst möjlighet att hissa upp bilen och tvätta underifrån. Det vet jag till 100%. Kör taxi i sthlm så är inne i många GDS runt om i stan, har säkert varit på 70-80% av de, inte en enda har haft lift, tyvärr. Jag brukar "fuska" mig till i Sollentuna/Helenelund, finns en lift, hissar upp bilen och använder högtrycket från platsen bredvid. Inte det optimala med funkar.





I Rinkeby finns det ingen som helst möjlighet att hissa upp bilen och tvätta underifrån. Det vet jag till 100%. Kör taxi i sthlm så är inne i många GDS runt om i stan, har säkert varit på 70-80% av de, inte en enda har haft lift, tyvärr. Jag brukar "fuska" mig till i Sollentuna/Helenelund, finns en lift, hissar upp bilen och använder högtrycket från platsen bredvid. Inte det optimala med funkar.


Hm ok, kunde tvätta under bilen i Rinkeby för ca 1½ år sen iaf men dom kanske har tagit bort möjligheten. Lift finns väl kvar i Rinkeby iaf?


Möjligheterna för tvätt och lyft på samma plats är eliminerade sedan 1 år tillbaka i dom flesta GDS hallarna.


Södertälje har en GDS-tvätthall med möjlighet att lyfta upp bilen. Däremot har dom plockat bort högtrycken vid dessa platser sedan en tid tillbaka. Men det går ju alltid att göra en fuling och ta högtrycken från platsen bredvid och spola av underredet. /P


Äh, bara ner på marken med högtrycken i handen och börja rulla!


OKQ8 på Lidingö har nån specialvagn i GDS-hallen med fyra utblås man kopplar in högtrycket i och rullar under bilen. Vet ej om den är kvar (var ett tag sen jag var där), men den fanns där under vintern. Värt att slå dom en signal iaf.


OKQ8 Mörby Centrum


Har du varit där nyligt? sist jag åkte förbi där så var det en stor plan där okq8 är alltså jämnat med marken så jag tror inte att det finns kvar några lyftar med tvätt möjligheter


Nope. Brukade tvätta där när jag bodde i Skarpäng. Där ser man.


OKQ8 i Bromma har GDS-hall, det finns också lyftar men ingen vattenpistol på dessa platser. De har någon typ av teknisk lösning för underspolning på de andra platserna i form av en liten vagn med munstycken som rullas på golvet. Tvättar förmodligen bara rakt under baljorna och möjligen hjulhusen. Du får köpa ramper att ta med till tvätthallen då kan du kanske stå på knä och brassa på med högtrycken annars går det ju alltid att använda hink och vatten på lyften



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka