Vit bil, vintertvätt (Smuts och asfaltsfläckar)

Tja! Var ute igår och tvätta bilen då det var plus grader. 1. Spola av bilen. 2. OkQ8 Super avfettning. 3. Spola av. 4. OkQ8 Super avfettning. 5. Övre delen av bilen, Turtle Wax Shampo med "Nano" teknik, 2 kapsyler i hink med vatten varianten. 6. Spola av. 7. Genomgång av övredelen och åter shamponering på platser där skiten satt kvar. 8. Spola av. 9. Undre delen av bilen, Turtle Wax Shampo med "Nano" teknik, 2 kapsyler i hink med vatten varianten. 10. Spola av bilen. 11. Sämskinn. Efter 1 timme och dessa steg så hade jag ändå kvar flera asfaltsfläckar efter hjulhusen och huven såg fortfarande skitig ut lite flamigt skitig liksom. Asfaltsbitarna får man bort om man drar med fingret men det lämnar en gulaktig fläkt som vägrar släppa. Har ni tips? Det är min första vita bil har tidigare bara haft svarta bilar i stort sett. Ang. huvuen kan det bli så om skitet verkligen sitter? Måste jag lämna in till tex mr.cap?



Svar på inlägget: Vit bil, vintertvätt (Smuts och asfaltsfläckar)



Har du bild ? jag kör inte med oks avfettning så vet ej hur bra det är, har du testat annan avfettning ? jag kör med hd grön, sen brukar jag alltid köra med clay så får man bort dom där extra småpartiklarna . vart i sthlm bor du ?


Har du låtit avfettningen ligga på ca 5 minuter innan du spolar av? Jag använder Turtle Wax Prewash-T avfettning, den är en gel istället för vätska, så den ligger kvar. Den är den avfettning jag tycker varit bäst hittills. Du kan testa att dra över plåten med en claybar också, den drar med sig sånt (precis som daniilito skriver)


Jag har en bild i luren, ska ladda upp när jag kommer hem. Bor i Värmdö. Jag lät de sitta ungefär 5min. Tog inte tid men du vet jag lät de sitta ett tag.


Brake-clean och trasa, så är det bara att börja gnugga. Det är jävligt drygt men det funkar på asfaltsfläckar iaf!


Brukar tvätta farsans bil ibland som också är vit och får rent den såhär: -Börjar med avfettning (inte spola av bilen först, om inte jag minns fel så löser inte avfettningen upp skiten lika bra om det är blött och avfettningen "rinner" bara runt istället för att fastna på skiten) -Låt ligga i cirka 5 minuter och spola av efter -kör shampoo och svamp runt hela bilen -spola av -om det finns asfaltsfläckar kvar, spruta avfettning på området och gnugga med svampen så har det alltid släppt för mig, kan ta lite tid bara -spola av och klart! Kan skicka över vad jag använder för avfettning om det är intressant


Här lägger jag upp lite bilder!


Okej försök testa annan avfettning eller clay, jag har lite grejer men du bor en bit bort, kolla om nån i din närhet har nått du kan testa med...prickbort har jag inte testat men hört att det ska va bra men starkt gnugga försiktigt med en svamp om de inte går bort.


Jag kör wd40. Funkar kalas. Dock måste man på med vax efteråt då det tar bort allt skydd. Har kört det på alla bilar jag haft och ingen har tagit skada.


Kör med Statoils avfettning i svart flaska, och ibland med 5-56, men det allra bästa skyddet är ju att bilen är vaxad med något bra vax(typ sonax?), och om man har möjlighet att kunna vaxa bilen en gång under vinter, då räcker det oftast med att bara spola bilen så är den ren, med tanke på hur länge jag haft vita bilar så har jag inga större bekymmer med asfaltsprickar o flygrost - och när vita bilar är rena, då skall dom vara endast vita...





Ser ut att vara flygrost. Då hjälper inte en kallavfettning(mot svarta prickar) utan då behövs; http://shop.bollnasbilvard.se/autoglym- . c-711.aspx och sen en lera/clay efter.


Tack för tipset! Går det att få tag i nån butik förutom webshop?


Lägg alltid på avfettning innan du spolar av bilen, annars kommer inte avfettningen göra mycket nytta. Det mesta av avfettningen rinner bara av pga att lacken redan är blöt. Använd svamp på avfettningen det andra varvet och gnugga in avfettningen så kommer mycket mer smuts att försvinna. Det finns bättre och mer prisvärd avfettning än den från OKQ8.


Man kan blanda själv, men det är inget att rekommendera om man inte har full koll. Kanske att din lokala rekond har något till dig, annars är det webbshop som man får vända sig till.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka